Brasilian ex-presidentti Rousseff poistui presidentinlinnasta

Ex-presidentti Dilma Rousseffin kannattajat olivat tukemassa poistuvaa presidenttiä. Rousseff on kertonut palaavansa kotikaupunkiinsa Etelä-Brasiliaan.

Brasilian senaatti kokoontui maanantaina kuulemaan Dilma Rousseffia. Kuva: Cadu Gomes / EPA

Brasilian virastaan erotettu ex-presidentti Dilma Rousseff on lähtenyt tiistaina presidentinlinnasta kuusi päivää viraltapanoäänestyksen jälkeen, kertoo uutistoimisto AP.

Senaattorit äänestivät hänen asemastaan viikko sitten maanantaina. Enemmistö senaattoreista syytti häntä virkavirheestä ja poisti hänet tehtävästään. Äänestys päättyi tulokseen 61–20. Häntä ei kuitenkaan asetettu virkakieltoon, joten hän voi halutessaan asettua vielä uudestaan ehdokkaaksi.

Joukko Rousseffin kannattajia hurrasi maan ensimmäiselle naispresidentille Alvorada Palacen ulkopuolella maan pääkaupungissa Brasiliassa. Osa heistä antoi hänelle myös kukkia ja muita lahjoja.

Rousseffin kannattajia oli myös lentokentällä katsomassa hänen nousuaan lentokoneeseen. Rousseff on sanonut, että hän aikoo palata kotikaupunkiinsa Porto Alegreen Etelä-Brasiliaan.

Rousseffia syytetään laittomien valtionlainojen ottamisesta ja valtion budjetin vääristelystä. Ex-presidentti kiistää syytökset. Hän sanoo, että viraltapano oli nykyajan poliittinen vallankaappaus. Rousseffin mukaan hänen vihollisensa halusivat hänet pois virastaan.

Korjattu kello 2:54 maan pääkaupungin nimi.