1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Zikavirus leviää Malesiassa – raskaana oleva nainen sai tartunnan

Zikavirus on leviämässä Malesiaan. Keskiviikkona maan viranomaiset kertoivat, että 27-vuotias raskaana oleva nainen on saanut tartunnan.

Ulkomaat
Tuholaistorjuja levittää kaasua maastoon lähellä asuinrakennuksia. Lippalakkipäisellä miehellä on hengityssuojain ja kädessään lehtipuhaltimelta näyttävä laite. Kaasu levittäytyy kuvan vasemmalla laidalla sakeana. Taustalla näkyy muita ihmisiä, joista ainakin yhdellä on myös hengityssuojain.
Hyttysten levittämää zikavirusta yritetään torjua Singaporessa.Wallace Woon / EPA

Malesian terveysministeri Subramaniam Sathasivam kertoi 27-vuotiaan tartunnasta. Kyse on ensimmäisestä malesialaistapauksesta, jossa tartunnan on saanut raskaana oleva nainen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime viikolla 58-vuotiaan naisen todettiin saaneen zikaviruksen, sen jälkeen kun hän oli palannut Singaporesta. Singaporessa on havaittu jo lähes 300 tapausta. Ensimmäisestä Malesiassa paikallisesti saadusta zikatartunnasta kerrottiin viikonloppuna.

Zikavirus on erityisen vaarallinen raskausaikana, koska tauti voi aiheuttaa vakavia sikiövaurioita. Zikavirus tarttuu ensisijaisesti hyttysten kautta. Lisäksi on raportoitu tapauksista, joissa virus on tarttunut henkilöstä toiseen seksin välityksellä.

Lähteet: Reuters