Moottoripyöräpoliisi loukkaantui takaa-ajotilanteessa Ylitorniolla – poliisi pyytää havaintoja karkuun kaahanneesta crossimönkijän kuljettajasta

Loukkaantunut poliisi on viety helikopterilla sairaalahoitoon. Crossimönkijällä kaahaillutta kuljettajaa etsiään.

Kuva: Antti Kettumäki / YLE

Ylitorniolla liikenteenvalvontatehtävissä ollut poliisipartio yritti tänään aamupäivällä pysäyttää maantiellä luvattomasti ajanutta crossimönkijää. Mönkijän kuljettaja ei totellut poliisin pysäytysmerkkejä, vaan jatkoi holtitonta ajamista maantiellä.

Poliisi pyytää yleisöltä apua kuvassa olevan kuskin tavoittamiseksi. Kuva: Lapin poliisi

Moottoripyörällä liikkeellä ollut poliisi ajoi mönkijän rinnalle tarkoituksenaan antaa kuljettajalle pysäytyskäsky, kun kuljettaja kiilasi moottoripyöräpoliisin vastaantulijoiden kaistan yli tien vasempaan reunaan. Moottoripyöräpoliisi ajautui tien laidassa olleeseen kaiteeseen ja lensi tielle. Mönkijän kuljettaja pakeni paikalta.

Onnettomuudessa loukkaantunut poliisi on tajuissaan, mutta hänellä on sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisi pyytää yleisöltä apua mönkijän kuljettajan tavoittamiseksi. Poliisin mukaan sähkönsinisellä crossimönkijällä liikkunut mies on hoikka ja arviolta 20–30-vuotias. Hänellä oli päässään valkoinen kypärä ja yllään tumma ajopaita ja harmaat housut, joissa on oransseja kuvioita.