Jukurit tavoittelee koko maakunnan tukea – mikkeliläisissäkin riittää vielä käännytettävää

Seuraorganisaatio on tehnyt kesän aikana töitä sen eteen, että joukkueella olisi koko maakunnan tuki takanaan. Kuitenkaan esimerkiksi maakunnan itäosa ei muutu sinikeltaiseksi muutamassa kuukaudessa.

urheilu
Jukurit-taksi
Jukurit näkyy vahvasti Mikkelin katukuvassa.Adam Bellgrau / Yle

Jukurit pyrkii saamaan taakseen koko maakunnan tuen, mutta käännytettävää riittää vielä mikkeliläisissäkin. Tähän saakka liigaa on Mikkelissä seurattu aivan jonkun muun joukkueen paita päällä, vaikka Jukureita on Mestiksessä kannatettukin.

– Vaikka taitaa joutua Ässä-fanina kelkkansa kääntämään, niin kyllähän tuo kiinnostaa. Kun liigakiekko Mikkeliin tulee, niin onhan sitä lähdettävä katsomaan, toteaa Mikkelin torilla pysäytetty Vili Panzar.

– Veljellä on HIFK:n paita ja siellä on kavereilla Kärppien paitaa ja Tapparan paitaa.

Käännytystyötä on tehty keväästä saakka. Kesän aikana Mikkelin katukuva on muuttunut entistä enemmän sinikeltaiseksi ja muun muassa kolmasosa kaupungin takseista kyydittää Jukureiden logoilla varustettuina.

– Tietenkin tykkään siitä, että yleisönosastoilla kirjoitetaan kuinka Jukurit on kaikkialla. Tässä vielä viimeiset kymmenen päivää kierretään ympäriinsä ja katsotaan sitten kuinka paljon saadaan kansaa halliin, pohtii Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

Ensimmäinen viikonloppu on jo tärkeä mittari Jukureille.

– Meille se on tärkeää. Se on tietynlainen mittari, onko meillä täällä kysyntää, näkee Vesalainen.

Tavoitteena koko maakunnan tuki

Mikkelin lisäksi seura ja liigajoukkue ovat tehneet jalkatyötä ympäri maakuntaa.

Siihen tosin voi vierähtää tovi ennen kuin maakunnan itäosa on sinikeltainen ja Jukureiden lippu liehuu Olavinlinnan tornissa, sillä Savonlinnan ja Mikkelin kyky puhaltaa yhteiseen hiileen on ollut kulmikasta jääkiekon ulkopuolellakin.

Siinäkin meni pitkään, ennen kuin Jypistä tuli Keski-Suomen ykkösjuttu

Joni Vesalainen

– Olen 30 vuotta viettänyt lomiani Punkaharjulla ja Savonlinnan seudulla ja vaimo on sieltä kotoisin ja tiedän hyvin mikä siellä on tilanne. Tulen tänne Raumalta ja siellä on Rauma-Pori akseli. Se on se viha rakkaus suhde yllättävän lähellä. Siinä kun tulee tiettyjä juttuja, niin sitten ollaankin samassa veneessä mutta katsotaan miten tämä lähtee, pohtii Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

– Siinäkin meni pitkään, ennen kuin Jypistä tuli Keski-Suomen ykkösjuttu. Ei se ollut sitä vielä 2000-luvun alussa, vaikka ne olivat parikymmentä vuotta pelanneet liigaa. Se tuli sitten menestyksen myötä. Meillä on pitkä työ ja me lähdetään nöyrästi liikkeelle, toteaa aiemmin myös Jypin leivissä työskennellyt Vesalainen.

SM-liigahistorian kirjoittaminen käynnistyy ensi viikon perjantaina Mikkelissä puhtaalta sivulta Vaasan Sportia vastaan.