Työttömien nuorten määrä väheni Pohjois-Savossa – tavoitteena puolittaa nuorisotyöttömyys

Alle 30-vuotiaiden työttömien määrä Pohjois-Savossa on kääntynyt viimein laskuun. Yhtenä veturina onnistumisessa on Nuoret Duuniin -hanke, joka tavoittelee nuorisotyöttömyyden puolittamista.

nuorisotyöttömyys
Nuoria tutkimassa listaa avoimista työpaikoista
Sampsa Tervaharju / Yle

Nuorisotyöttömyys on kääntynyt laskuun Pohjois-Savossa. Kesän lopulla työttömiä alle 30-vuotiaita oli noin sata vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Nuorten työttömyyden alentaminen on saatu aikaan yhteistyössä.

– Eri työllisyystoimijat ovat onnistuneet yhdistämään voimia ja tekemään toimenpiteitä yhdessä, kertoo Panu Hiekkala, joka toimii Nuoret Duuniin -hankkeen projektipäällikkönä.

Nuorison työllistämisen veturina toimiva Nuoret Duuniin 2017 -hanke tavoittelee nyt nuorisotyöttömyyden huomattavaa alentamista. Tavoitteena on puolittaa nuorisotyöttömyys vuoden 2014 tasosta ensi vuoden loppuun mennessä. Tällöin työttömyys olisi vuoden 2008 tasossa. Painopisteenä on ammattikoulutettujen nuorten saaminen työelämään.

Yhdessä tekemisen meininki

Nuoret Duuniin käynnistyi vuoden 2015 alussa ja kestää vielä vuoden verran. Hiekkala kertoo, että työkalut ovat nyt olemassa ja toiminta keskittyy eri toimialojen yhteistyöhön. Ensi helmikuulle on luvassa suuri tapahtuma, johon haastetaan eri organisaatiot ja yksittäiset henkilöt antamaan panoksensa työllisyyden hoitoon.

Vaikka nuorisotyöttömyyden puolittaminen on kova päämäärä, uskoo Hiekkala maakunnan onnistuvan tavoitteessa.

– Täällä on yhdessä tekemisen meininki, täällä työnantajat ja eri viranomaiset pystyvät tekemään rakentavaa toimintaa. Kaikilla on yhteinen tahto edistää työllisyyttä maakunnassa, Hiekkala summaa.