Ulvilassa iloitaan Valmetin kattilatilauksesta: "Tunnelmat ovat taas valoisat"

Noin sata ihmistä työllistävässä Valmetin Ulvilan toimipisteessä jännitettiin tilauksen varmistumista pitkään. Ulvilan osuus projektin töistä on noin 20-30 prosenttia.

Valmet
Valmetin Ulvilan toimipiste.
Yle

Valmetin Ulvilan toimipisteessä on jo pitkään odotettu suurtilausta biovoimalan toimittamisesta Tanskaan. Kööpenhaminaan toimitettavan kattilaprojektin varmistuminen nostikin työpaikan tunnelmat keskiviikkona kattoon.

– Oli todella tärkeä projekti meille tähän kohtaan. Tunnelmat ovat taas valoisat, kertoo yksikön talousjohtaja Tommi Kumlander.

Valmetilla on Ulvilassa töissä vajaat sata ihmistä. Yhteensä tuhannen henkilötyövuoden suurtilauksesta Ulvilan toimipisteen osuus on arviolta 200-300 henkilötyövuotta. Kyseessä on Valmetin historian suurin kattilatilaus.

– Se on tottakai haastava, mutta eiköhän se onnistuta hoitamaan, Kumlander tiivistää.

Talousjohtajan mukaan tilaus ei tuo Ulvilaan uusia työpaikkoja, vaan tilaus pyritään viemään läpi nykyisellä henkilökunnalla.

Valmet toimittaa Kööpenhaminaan biomassakattilan, biopolttoainevaraston sekä kuljetinjärjestelmän. Tilauksen kokonaisarvo on yli 150 miljoonaa euroa.