Apple toi uusiin iPhoneihinsa langattomat kuulokkeet

Uudet iPhone 7 -puhelimet ovat vedenkestäviä. Mullistavampia keksintöjä Applelta odotetaan ensi vuonna.

Ulkomaat
Applen toimitusjohtaja Tim Cook esitteli uudet iPhone 7-puhelimet San Franciscossa.
Applen toimitusjohtaja Tim Cook esitteli uudet iPhone 7-puhelimet San Franciscossa. Monica Davey / EPA

Apple on esitellyt San Franciscossa uudet puhelinmallinsa iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan. Lisäksi markkinoille tuodaan muun muassa uusi Apple-kello. Julkistustilaisuutta seurattiin kiinnostuksella kaikkialla maailmassa, mutta markkinoiden ensireaktiot ovat olleet maltillisia.

Useat asiantuntijat ovat kääntäneet katseensa jo ensi vuoteen ja seuraavaan iPhone 8-malliin. Applen osakekurssi oli julkistustilaisuuden aikaan Wall Streetilla hienoisessa 0,3 prosentin laskussa.

Yksi keskeisistä teknisistä uudistuksista iPhone 7-puhelimissa on edellisiin malleihin verrattuna se, että niissä ei ole kuulokereikää, vaan kuulokkeet voi liittää latausreikään. Näin kännykkä kestää vettä. Apple markkinoi samalla uusia langattomien kuulokkeiden malleja.

Kokonaisuus ratkaisee

Asiantuntijoiden ensikommentit muutoksiin olivat varovaisen myönteisiä.

– Apple muutti latausreikää muutama vuosi sitten eikä siitä pidetty, mutta se ei tyrehdyttänyt iPhonen myyntiä. Kuulokereiän poistaminenkaan ei sitä tee, Francisco Jeronimo IDC-tutkimusyhtiöstä sanoi BBC:lle.

– Tärkeämpää on se, pitävätkö kuluttajat enemmän Applen vai Androidin ekosysteemistä, koska tällä hetkellä Windowsin ja Blackberry-puhelinten markkinaosuus on hyvin pieni, Jeronimo sanoi.

Lähteet: AP, Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus