1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Trump ja Clinton ovat valottaneet puolustuspolitiikkaansa tv-kanava NBC:n tentissä, Yhdysvallat syyttää venäläistä hävittäjää liian lähellä lentämisestä Mustallamerellä ja Formula 1:n omistaja vaihtuu.

Kuva: EPA, Yle

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump haluaisi vahvistaa Yhdysvaltain armeijaa. Hän hankkisi satoja uusia laivoja, lentokoneita ja sukellusveneitä. Lisäksi hän nostaisi joukkojen vahvuudeksi 540 000. Obama on halunnut vähentää joukkoja 450 000:een. Trump kertoi puolustuspolitiikastaan Philadelphiassa pitämässään puheessa.

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton puolestaan vähentäisi Yhdysvaltain osallistumista Lähi-idän konflikteihin. Hänen mielestään Afganistanin ja Irakin sodan ovat opettaneet, että paikallisten ihmisten pitää turvata omat yhteiskuntansa. Clinton ja Trump olivat NBC-kanavan puolustustentissä.

Yhdysvallat syyttää venäläistä hävittäjää vaaran aiheuttamisesta Mustallamerellä. Yhdysvaltojen mukaan venäläishävittäjä lensi vaarallisen läheltä yhdysvaltalaista laivaston valvontakonetta. Puolustusministeri Pentagonin tiedottajan mielestä tungettelevat lennot kärjistävät jännitteitä tarpeettomasti ja voivat aiheuttaa onnettomuuksia.

Formula 1 -sarjan omistaja vaihtuu. Yhdysvaltalainen mediajätti Liberty media on ostanut sarjan noin neljällä miljardilla eurolla.