1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auer saa ennätyskorvaukset, mutta haluaisi lisää – Asianajaja: Miksi julkisuus ei vaikuttanut enemmän?

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner ei ole tyytyväinen Valtiokonttorin keskiviikona Auerille myöntämään vajaan puolen miljoonan euron kärsimyskorvaukseen. Auer harkitsee, nostaako hän päätöksestä kanteen käräjäoikeuteen.

Anneli Auer ja asianajaja Juha Manner oikeudessa kesäkuussa 2013. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner ei ole täysin tyytyväinen Valtiokonttorin Anneli Auerille myöntämään vajaan 490 000 euron kärsimyskorvaukseen. Mannerin mukaan Valtiokonttori ei esimerkiksi riittävästi perustele sitä, miksi asian saama runsas julkisuus ei vaikuttanut enemmän päätökseen.

Valtiokonttori totesi Auerin istuneen syyttömänä vankilassa 611 vuorokautta miehensä Jukka S. Lahden murhasta. Auerille myönnettiin 800 euroa jokaiselta vuorokaudelta. Auer oli vaatinut 2 500 euron vuorokausikorvausta.

– En tietenkään odottanut pyydettyä korvausmäärää täysimääräisenä, mutta kun tapausta vertaa verrokkitapauksiin, korvaus ei ole paljon suurempi, Manner toteaa.

Mannerin mukaan Auer istui murha-asian takia vankilassa kauemmin kuin 611 vuorokautta. Hän on keskustellut keskiviikkona annetusta korvauspäätöksestä alustavasti Auerin kanssa. Kanteen nostamista käräjäoikeuteen on harkittu.

– Päätämme asiasta lopullisesti ensi viikolla, kun olemme tarkemmin perehtyneet asiaan.

Valtiokonttorin myöntämästä käsrimyskorvauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)