1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasassa keskussairaalan alue ja Hietalahden puistoalue muutosten edessä

Keskussairaalan ja Hietalahden puiston tienoille tarvitaan Vaasassa lisää tilaa rakentamiselle. Alueelle ollaan laatimassa uutta asemakaavaa.

keskussairaalat
Hietalahden Villassa yhdistyvät sekä empire että funkkis.
Hietalahden Villalle ja Bragen alue suojellaan uudessa kaavassa.Anna Wikman / Yle

Vaasassa keskussairaalan ja sitä ympäröivän Hietalahden puistoalue ovat muutosten edessä. Vaasan nykyisten eri puolilla kaupunkia sijaitsevien terveysasemien keskittäminen Hietalahteen ja keskussairaalan kehittämien edellyttävät, että alueelle pitää voida rakentaa lisää tiloja.

Käytännön muutoksia tulee olemaan mm. se, että keskussairaalalle tullaan ajamaan moottoritien alkupäästä, pesäpallokenttää siirretään ja Hietalahden Villa ja Bragen talo suojellaan. Muutokset alueella vaativat asemakaavan muutosta ja asemakaavaehdotus on parhaillaan nähtävillä.

Alueella, jota ollaan kaavoittamassa sijaitsevat Vaasan keskussairaala, Kustaanlinnanpuisto ja -uimala, alue Kauppapuistikon moottorien puoleisessa päässä sekä Hietalahdenpuisto.

Lisää rakennusoikeutta on muutoksessa tulossa keskussairaalan alueelle, jonne on suunnittelilla esimerkiksi uusi nelikerroksinen pysäköintilaitos. Sairaalalle mentäisiin jatkossa moottoritieltä ja moottoritien alkupää on tarkoitus muutta katualueeksi , josta tulee uusi pääsisäänkäynti sairaala-alueelle. Nykyisestä pesäpallokentästä tulee pysäköintialue. Hietalahden Villa ja Bragen alue suojellaan.

Lue seuraavaksi