1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen Kuvalehti: Kahta Helsingin poliisipäällikköä epäillään rikoksista

Syyteharkintaan edenneessä jutussa poliisipäällikkö Lasse Aapion epäillään muun muassa pyrkineen vaikuttamaan todistajien oikeudessa antamiin lausuntoihin.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio. Kuva: Yle

Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion epäillään syyllistyneen oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen oikeudenkäynnin yhteydessä, kertoo Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun). Tapaus liittyy entisen Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion ja Trevoc-yhtiön oikeudenkäyntiin, jossa useat Helsingin poliisilaitoksen henkilöt kävivät todistamassa.

Aapion epäillään muun muassa pyrkineen painostamalla ja uhkailemalla ohjaamaan todistajien lausuntoja tutkinnan aikana. Lehden mukaan rikosepäilystä tehty esitutkinta on valmistunut ja tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa Länsi-Suomen syyttäjänvirastossa.

Aapion rikosnimikkeenä on lisäksi virka-aseman väärinkäyttäminen, johon myös apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen epäillään syyllistyneen. Jutun esitutkinta käynnistyi, kun valtakunnansyyttäjänvirastoon tehtiin nimetön tutkintapyyntö 12. lokakuuta 2015.

Kuvalehden mukaan jutussa on 28 asianomistajaa Helsingin poliisilaitoksesta ja tutkinnan yhteydessä on kuultu todistajina yli 20 henkilöä. Yhdeksän henkilöä vaatii Lasse Aapiolle rangaistusta, mikäli hänen todetaan syyllistyneen rikokseen.

Suomen Kuvalehden mukaan molemmat epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään rikoksiin.