Hyppää sisältöön

Marilyn Monroen kuuluisa mekko huutokaupataan

Mekon hinnan uskotaan nousevan jopa 3 miljoonaan dollariin.

Marilyn Monroen mekko museossa.
Mekon entinen omistaja piti sitä mallinuken ylle puettuna vitriinissä, jonka sisäilmaa tarkkailtiin jatkuvasti.

Mekko, jota Marilyn Monroe käytti laulaessaan kuuluisan onnittelulaulunsa Paljon onnea vaan Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedylle vuonna 1962, myydään huutokaupassa ensi marraskuussa.

Monroe lauloi onnittelulaulun demokraattisen puolueen varainkeruutilaisuudessa New Yorkin Madison Square Gardenissa kymmenen päivää ennen Kennedyn varsinaista syntymäpäivää toukokuussa 1962.

Muotisuunnittelija Jean Louisin suunnittelema silkkiharsosta valmistettu mekko sointui Monroen ihonväriin ja se oli niin vartalonmyötäinen, että se piti ommella hänen ylleen.

Esitys oli myös yksi Monroen viimeisistä julkisista esiintymisistä, sillä hän kuoli yliannostukseen alle kolme kuukautta myöhemmin.

Beverly Hillsissä sijaitseva Julien’s-huutokauppakamari arvioi, että mekon hinta saattaa nousta jopa 3 miljoonaan dollariin, eli yli 2,6 miljoonaan euroon.

Mekko myytiin edellisen kerran vuonna 1999, tuolloin 1,26 miljoonalla dollarilla. Entinen omistaja piti sitä mallinuken yllä vitriinissä, jonka sisäilmaa tarkkailtiin jatkuvasti. Hänen perillisensä myyvät mekon nyt huutokaupassa.