Opiskelijoiden tervetuliaislahjaperinne jatkuu – selviytymispakkauksia jaetaan taas Lahdessa

Yli tuhat korkeakouluopintonsa aloittavaa saa tänään säkillisen lahtelaisia lahjoja.

Lahti
Opiskelijat tutkivat lahtelaista Survival sackia, joka jaetaan uusille opiskelijoille.
Liiketalouden opiskelijat Olga Verguiles (vas.) ja Essi Murto saivat ensimmäisiten joukossa selviytymissäkin käsiinsä.Yle / Markku Lähdetluoma

Syksyn uudet lahtelaisopiskelijat saavat jo toista kertaa tervetuliaislahjan, Survival Sackin. Lahtelaisyritysten lahjoittamilla tuotteilla sekä kaupungin infomateriaalilla toivotetaan kaikkiaan 1200 Lahden ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston aloittavaa opiskelijaa tervetulleeksi kaupunkiin.

Selviytymispakkaus on uudistunut viime vuodesta: tarjolla on erilainen kattaus tuotteita, jotka on pakattu tänä vuonna säkkiin. Pakkauksen ulkoasusta vastaa tänäkin vuonna Jalo Toivio.

On tää aika siistiä. En osannut tällaista yhtä odottaa.

Olga Verguiles

– Paikalliset yritykset ja muut toimijat ovat lähteneet tähän tosi hyvin mukaan, kiittelee Lahden ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö kertoo Mari Rosberg.

Näkkileipää ja sirkushuveja

Liiketalouden opiskelijat Olga Verguiles ja Essi Murto saivat ensimmäisten joukossa selviytymissäkin käsiinsä.

– On tää aika siistiä. En osannut tällaista yhtä odottaa, Verguiles kommentoi.

Säkistä löytyy muun muassa näkkileipää, sateenvarjo, tiskiharja, vapaalippu Lahden museoihin sekä erilaisia alennuskuponkeja paikallisiin ravintoloihin ja liikunta-alan yrityksiin.

– Kyllä näille kaikille löytyy varmasti käyttöä, Murto myhäilee.

Kyllä näille kaikille löytyy varmasti käyttöä.

Essi Murto

Selviytymispakkauksella halutaan toivottaa uudet lahtelaiset tervetulleeksi ja kertoa opiskelijoille Lahden seudusta sekä paikallisista yrityksistä.

– Tavoitteena on markkinoida alueen yrityksiä ja elinkeinoelämää opiskelijoille, myös tulevaisuuden työpaikkoina, viestintäpäällikkö Rosberg korostaa.

Opiskelijoille jaettava selviytymispakkaus on osa Lahti on korkeakoulukaupunki -kampanjaa. Pakkauksen takana on Lahden Seudun Kehitys LADECin, Lahden ammattikorkeakoulun, Lahden Yliopistokampuksen, Lahden kaupungin ja Lahti Regionin yhteistyö.