Paavo Väyrynen: Tilaisuuksieni rahoituksesta tehty ilmianto Euroopan parlamenttiin

Väyrynen epäilee ilmiannosta hänen kotimaisia poliittisia vastustajiaan.

politiikka
Paavo Väyrynen
Jarno Tiihonen / Yle

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) mukaan hänen tilaisuuksiensa rahojen käytöstä on tehty ilmianto Euroopan parlamenttiin. Asia koskee Väyrysen kansalaispuoluetta ja sitä, voidaanko Euroopan parlamentin varoja käyttää sellaisten tilaisuuksien järjestämiseen, joissa puolueesta puhutaan.

Väyrysen mukaan ilmiannot on tehty keväällä Euroopan parlamentissa toimielimeen, joka hallinnoi palkkioita.

– Kansalaispuolueen vastustajat ovat tekemässään ilmiannossa väittäneet, että kotimaan avustajani toiminta viime kevään puhetilaisuuksieni järjestämiseksi on ollut sääntöjen vastainen avustus poliittiselle puolueelle, Väyrynen sanoo.

Väyrysen mukaan ilmianto koski myös niitä viime syksyn tilaisuuksia, joissa koottiin allekirjoituksia kansalaisaloitteen tueksi. Väyrynen sanoo, ettei hän tiedä kuka ilmiannon on tehnyt, mutta epäilee asiasta kotimaisia poliittisia vastustajiaan.

– Väitteet ovat järjettömiä, mutta niitä on ryhdytty selvittämään, Väyrynen kommentoi.

Väyrynen vaikenee kansalaispuolueesta tilaisuuksissa

Ilmiannon vuoksi Väyrynen ei aio enää puhua kansalaispuolueesta tilaisuuksissa.

– Varmuuden vuoksi en puhu, eikä tilaisuuksissa myöskään kerätä kannattajakortteja.

Väyrysen mukaan selvityksen alla on myös, onko ALDE-ryhmä, johon Väyrynen kuuluu, toiminut väärin, kun se on hyväksynyt puhetilaisuuksien kulujen kattamisen jäsenelle kuuluvista toimintavaroista.

– Ryhmä on ollut tietoinen tilaisuuksien luonteesta ja katsonut niiden rahoittamisen sääntöjen mukaiseksi, Väyrynen toteaa.

Väyrysellä ei ole tietoa, milloin asia etenee.