1. yle.fi
  2. Uutiset

Solidiumin osakeomistusten arvosta suli yli 320 miljoonaa euroa

Toimitusjohtaja Kari Järvinen painottaa, että Solidium on pitkäjänteinen omistaja.

talous
Kari Järvinen.
Kari Järvinen.Yle

Valtion pörssiomistuksia hoitavan Solidiumin osakesalkun tuotto laski tammi-kesäkuun aikana 5,5 prosenttia. Solidiumin osake- ja rahoitusmarkkinasijoistusten yhteisarvo oli kesäkuun lopussa 6,97 miljardia euroa, mikä on 326 miljoonaa euroa vähemmän kuin joulukuun lopussa.

Kun Solidiumin toimintaa tarkastellaan koko tilikauden osalta, lasku on vielä suurempi. Viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden kesäkuun loppuun ulottuvalla tilikaudella Solidiumin osakeomistusten tuotto heikkeni 8,9 prosentilla.

Toimitusjohtaja Kari Järvisen mukaan Solidiumin omistusten toimialajakauman ja joidenkin yhtiöiden epätyydyttävä kehityksen lisäksi Britannian Brexit-päätös näkyy yhtiön tuotossa. Osakemarkkinat ovat kuitenkin piristyneet ja Solidiumin osakeomistusten tuotto kasvoi heinä-elokuussa 7,3 prosenttia.

– Tuottoa arvioitaessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että Solidium ei ole portfoliosijoittaja vaan pitkäjänteinen omistaja. Pitkällä aikavälillä odotamme, että yhtiömme menestyvät verrokkiyhtiöiden mediaania paremmin, Järvinen toteaa puolivuosikatsauksessa.

Osakesalkun tuoton laskusta huolimatta Solidium jakaa valtiolle 278 miljoonaa euroa osinkoa.

Lue seuraavaksi