Poliisi aloitti kuolemansyyntutkinnan – nuori nainen kuoli jalkaleikkauksen jälkeen

Poliisi selvittää kuolemaan liittyvät vastuu- ja huolellisuuskysymykset. Rikosilmoitus tehdään, jos aihetta on.

Kotimaa
Ruisku
Yle

Sisä-Suomen poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan Tampereella elokuun loppupuolella sattuneessa vakavassa potilastapaturmassa.

Nuori nainen menehtyi pian sen jälkeen, kun hän oli ollut leikkauksessa Tampereella Dextra Koskisairaalassa.

Kuolemansyyntutkinnassa selvitetään tapahtumien kulku ja toimenpiteen suorittamiseen liittyvät ohjeistukset ja määräykset.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että kuolemansyyntutkinnassa oikeuslääkäri toimii asiantuntijana ja hyvin todennäköisesti kyseisessä tapauksen selvittämisessä tullaan pyytämään lausuntoa myös Valviralta. Poliisi tekee asian selvittämisessä yhteistyötä myös Dextra Koskisairaalan kanssa.

Kuolemansyyn selvittäminen yleistä

Rikoskomisario Vesa Järvenpään mukaan kuolemansyyn selvittäminen on poliisille rutiinia. Valtaosa selvityksistä tehdään tapaturmaisen tai äkillisen kuoleman tai sairaskohtauksen jälkeen.

– Vastikään tehty hoitotoimenpide on tavallinen syy oikeuslääketieteelliselle kuolemansyyn selvittämiselle. Se ei tarkoita sitä, että tapauksessa epäiltäisiin rikosta.

Poliisin mukaan kuolemansyyntutkinnassa selvitetään tapahtumaan liittyvät vastuu- ja huolellisuuskysymykset. Näiden tietojen valossa tehdään myös päätös siitä, aloitetaanko asiassa esitutkinta.

Dextra tiedotti keskiviikkona, että sen ylläpitämässä Koskisairaalassa on havaittu "vakava haittatapahtuma", jota sairaala selvittää yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Aluehallintovirasto kertoi selvittävänsä tapausta, jossa nuori nainen kuoli oltuaan Koskisairaalassa päiväkirurgisessa jalkaleikkauksessa. Aluehallintoviraston mukaan epäillään, että potilas sai puudutuksen yhteydessä bakteerin ja menehtyi seuraavana päivänä sen aiheuttamaan vakavaan infektioon.