Kulttuurintekijä tappelee oman kotikaupunkinsa elinvoiman puolesta

Veikko Leinonen tekee kulttuuria kotikaupungissaan Kajaanissa syvemmän tarkoituksen merkeissä. Erityisesti tapahtumat tuovat miehen mielestä esille pinnan alla kuplinutta kekseliästä ja hauskaa kaupunkikulttuuria.

Kajaani
Linnanvirta-tapahtuman tuottaja Veikko Leinonen.
Veikko Leinonen valittiin 50 aktiivisimman kainuulaisen joukkoon.

Veikko Leinonen on tuonut toiminnallaan ja ideoillaan vipinää kajaanilaiseen kaupunkikulttuuriin. Leinosen mukaan palaute on mukava.

– Kyllä sitä kokee, että se oma toiminta on liittynyt uusiin asioihin, totta kai yhdessä muiden kanssa.

Leinonen paluumuutti Kainuuseen vuonna 2010 Joensuusta, jossa hän opiskeli pääaineena historiaa. Mies on ollut aktiivinen useissa tapahtumissa.

– Silloin aloitettiin innolla perustamaan Rauniokaupunki-yhdistystä ja nyt näitä tapahtumia touhutaan yhä kiihtyvällä tahdilla. On ollut mahtavaa, että esimerkiksi Linnanvirta-tapahtumassa on ollut Metsähallitus mukana.

– Siinä on tullut esille isommassa mittakaavassa esille kaikenlaista kekseliästä ja hauskaa kajaanilaista kaupunkikulttuuria, joka on kuplinut pinnan alla.

"Tämä on suuri kertomus, jota haluaa olla viemässä eteenpäin"

Rauniokaupunki on kulttuuriyhdistys, joka vastaa ja tekee poikkitaiteellisia tapahtumia ja järjestää musiikkitapahtumia Kajaanissa. Veikko Leinonen kuvailee itseään tarjottuihin mahdollisuuksiin tarttuvana ideoijana.

– Niistä kerii aina jotain uutta. Jos on vähänkin vapaa-aikaa, niin huomaa tekevänsä jotain kulttuurin eteen.

Ehkä niillä on joku syvempi vaikutus tässä kaupungissa.

Veikko Leinonen

– Sikäli tässä omassa työssä on päässyt viime vuosina yhdistämään intohimon ja työn niin, että on mukavien asioiden kanssa tekemisissä.

Leinonen on ohjannut ja käsikirjottanut näytelmiä Kajaanin harrastajateatterille. Yhteisen ilon aikaansaaminen on hänen mielestään mukavaa.

– Ehkä niillä on joku syvempi vaikutus tässä kaupungissa, tapellaan Kajaanin elinvoiman puolesta. Tämä on suuri kertomus, jota haluaa olla viemässä eteenpäin, sanoo Leinonen.

Veikko Leinonen on yksi niistä viidestäkymmenestä kainuulaisesta, jotka valittiin Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä kaikkien aikojen aktiivisimmiksi kainuulaisiksi. Yle Kajaani esittelee yhden valitun kerran viikossa vuonna 2016.