Puut siirtyvät ja kivet vaihtuvat – Manski saa uuden ilmeen Kouvolassa: "Tavoitteena lumipalloefekti"

Katukiveys uusitaan kiinalaisilla kivillä ja kivien alle tulee sulanapitojärjestelmä. Myös esimerkiksi kalusteet uusitaan ja puusto vaihtaa paikkaa.

lumipallot
Kouvolan kävelykatu Manski
Minna Heikura / Yle

KOUVOLA Keskustan kävelykatu Manski muuttuu remonttityömaaksi lähiviikkojen aikana.

Noin 1,9 miljoonan euron urakan valmistelu alkaa ensi viikolla, jolloin tehdään muun muassa kaukolämpötöitä.

– Koko nykyiselle kävelykadulle tulee kiveyksen alle sulanapitojärjestelmä. Manskin kalusteet uusitaan ja puusto vaihtaa vähän sijaintia. Lisäksi koko alueelle tulee graniittikiveys, summaa Kouvolan tekninen johtaja Hannu Tylli urakan laajuutta.

Katukiveyksen vaihto nosti loppukesällä julkisen keskustelun, kun selvisi että urakoitsija käyttää kiinalaista kiveä.

– Kaikki kivet tulevat Kiinasta. Urakka perustui halvimpaan hintaan, sanoo Tylli.

Liikkeisiin pääsy taattu

Ensi viikolla on määrä selvitä muun muassa se, kummasta päästä Manskia kivien uusiminen käynnistyy. Asia on kiinnostanut ainakin joitakin kävelykadun yrittäjiä.

– Koko urakan ajan pääsee asioimaan kaikkiin liikkeisiin. Työt tehdään vaiheittain ja kadulla on myös turvallista kävellä, lupaa Kouvolan tekninen johtaja Hannu Tylli.

Virkamiehen kasvoilta voi lukea ainakin helpottuneisuutta.

Toivotaan, että yksityiset kiinteistönomistajat lähtevät kaupungin satsauksen innoittamina investoimaan omiin kohteisiinsa.

Hannu Tylli

– Tavoitteena on lumipalloefekti. Toivotaan, että yksityiset kiinteistönomistajat lähtevät kaupungin satsauksen innoittamina investoimaan omiin kohteisiinsa, miettii Tylli.

Yksi esimerkki on Lasipalatsin uudet asunnot. Kaava tuli lainvoimaiseksi kesällä ja kohteen ennakkomarkkinointi on Tyllin tietojen mukaan edennyt rakennusyhtiön suunnitelmien mukaan