1. yle.fi
  2. Uutiset

Asiantuntija toivoo Interiltä tiukempaa puristusta maalinteossa

Ainoa Turun liigaseura FC Inter on pudonnut sarjataulukon hännille.

urheilu
Piirijohtaja Jouni Koivuniemi
Suomen Palloliiton Turun piirijohtaja Jouni KoivuniemiMinna Rosvall / Yle

Turun seudun vahva jalkapallomaine on murentunut. Tepsin putoaminen sarjatasoa alemmaksi ja Interin tarpominen ovat Suomen Palloliiton piirijohtaja Jouni Koivuniemen mukaan merkki suvantovaiheesta. Hän uskoo, että turkulaiset ovat hetken päästä taas liigan terävimmässä kärjessä.

Terävämpi peli-ilme olisi voinut kääntää runsaita tasapelejä voitoiksi.

Jouni Koivuniemi

FC Interiltä Koivuniemi toivoo viimeistä puristusta.

– Kiikastaminen on yleensä monen asian summa. Pelaajia on ollut ehkä väärään aikaan väärältä pelipaikalta loukkaantuneena. Hyökkäyspeli on ollut takkuista ja maalintekokaan ei ole alkukauden ja kesän aikana ihan täysillä onnistunut. Terävämpi peli-ilme olisi voinut kääntää runsaita tasapelejä voitoiksi, pohtii Koivuniemi.

Vahvistusten peluuttamiseen huomiota

Jouni Koivuniemi pohtii, että urheilu ja jalkapallo ovat usein aaltoliikettä. Hän ei ole koviin huolestunut parhaillaan vallitsevasta suvantovaiheesta eikä kutsu sitä jyrkäksi alamäeksi.

Olen aika luottavainen, että huippupelaajia tulee jatkossakin.

Jouni Koivuniemi

Koivuniemi uskoo, että Inter pystyy säilyttämään liigapaikkansa ja Turun Palloseurakin nousee takaisin liigaan ehkä jo tämän kauden päätteeksi.

– Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö oltaisi hetken päästä Suomen terävimmässä kärjessä. Meillä on muita mittareita kuin liigajoukkueiden määrä tai menestys liigassa. Kyllä meillä kuitenkin aika hyvin pääasiassa pyyhkii.

Mutta mikä merkitys on sillä, että alueen omat nuoret eivät mahdu tärkeimpiin joukkueisiin? Omat pojat joutuvat penkille, kun vahvistukset pelaavat.

– Se on kaksipiippuinen asia. Jos haluaa absoluuttiselle huipulle, joukkueeseen tarvitaan myös vahvistuksia. On tärkeää löytää oikeat tyypit ja sellaiset, jotka todellakin vahvistavat joukkuetta eivätkä vie omilta nuorilta pelipaikkaa, kertoo Koivuniemi.

Jalkapallo kiinnostaa

Yksi lajin menetyksen mittareista on harrastajien määrä, joka on nousussa jalkapallon osalta koko maassa. Viime vuosina Turun seudulla jalkapallon on aloittanut satoja uusia harrastajia. Heitä on jo 14 000, ja kun Turun ja Satakunnan piirit yhdistyvät vuodenvaihteessa, alueella on yli 20 000 futaria.

– Suurimpana lajiliittona ollaan vastuullisessa tehtävässä, että harrastajat myöskin pysyvät lajin parissa, pohtii Jouni Koivuniemi.

Turun seudulla on kasvamassa edelleen huippufutareita Kasper Hämäläisen tai Mika Ojalan jalanjäljissä.

– Turun alueella on todella vahvoja, juniorityötä tekeviä seuroja. Olen aika luottavainen siihen, että huippupelaajia tulee jatkossakin, kertoo Koivuniemi.

Lue seuraavaksi