Japanilaisen luotijunan kuljettaja ohjasi junaa jalat ylhäällä – sai haukut Twitterissä

Junayhtiö kutsui lausunnossaan junankuljettajan käytöstä erittäin sopimattomaksi ja rangaistavaksi. Matkustajat eivät yhtiön mukaan olleet vaarassa.

Ulkomaat
junakuski jalat ylhäällä
Kuvakaappaus Twitteristä.Twitter

Japanilaisen luotijunan kuljettaja joutui arvostelun kohteeksi, kun verkkoon ilmestyi torstaina kuva hänestä ohjaamassa junaa jalat ylhäällä.

Central Japan Railway -yhtiö kertoi, että 29-vuotias kuljettaja myönsi ohjanneensa junaa jalat kohti kattoa kymmenen sekunnin ajan tiistaina.

– Hän kertoi, että hänen jalkansa väsyivät, yhtiö kommentoi.

Yhtiön edustajan mukaan Tokiosta Osakaan matkalla olleen junan 320 matkustajaa olleet vaarassa missään vaiheessa.

– Shinkansen-junat ovat varustettu automaattisella ohjausjärjestelmällä, joka huolehtii nopeudesta ja junien välisestä etäisyydestä.

Sopimatonta käytöstä

Central Japan Railway kutsui lausunnossaan junankuljettajan käytöstä erittäin sopimattomaksi ja lupasi, että kuljettaja tulee saamaan rangaistuksen. Twitterissä reaktiot olivat vaihtelevia.

– Oliko tarpeen tuoda kuvaa julki internetissä, eräs käyttäjä twiittasi.

Toinen twiitti huomautti, että kuljettajan tulisi ymmärtää olevansa vastuussa matkustajien hengistä.

Japanin ultra-tehokas shinkansen-rataverkko avattiin vuonna 1964 Tokion valmistautuessa isännöimään kesäolympialaisia.

Rataverkosta on tullut maan teknologisen kyvykkyyden ja tehokkuuden symboli. Rataverkolla on hallussaan myös vertaansa vailla oleva turvallisuusennätys: mekaaniset syyt eivät ole puolen vuosisadan aikana aiheuttaneet yhtäkään onnettomuutta tai kuolemaa. Viime vuonna mies sytytti itsensä tuleen liikkuvassa junassa, tappaen itsensä ja samalla yhden naisen.

Lähteet: AFP