EKP ei lähtenyt nostamaan ohjauskorkoa

EKP:n päätös pitää ohjauskorko ennallaan oli odotettu. EKP:n tiedote oli päivämääriä lukuunottamatta sama teksti kuin keskuspankin heinäkuinen tiedonanto.

talous
Euroopan keskuspankki.
Euroopan keskuspankki.Fank Rumpenhorst / EPA

Euroopan keskuspankki pitää korot ennallaan. EKP:n neuvosto ilmoitti korkopäätöksensä torstaina kokouksessaan Frankfurtissa.

EKP:n ohjauskorko pysyy nollassa, maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosentissa ja talletuskorko -0,40 prosentissa. Päätös pitää korot samalla tasolla oli odotettu.

EKP:n tiedottajan mukaan keskuspankki haluaa odottaa tarkempia tietoja Brexitin vaikutuksista ennen huomattavien muutosten tekemistä korkotasoihin.

EKP ennusti torstaina korkojen pysyvän nykyisellä tai vielä matalammalla tasolla pidemmän aikaa. Saman ennustuksen keskuspankki teki heinäkuussa.

EKP myös päätti jatkaa arvopaperien osto-ohjelmaansa aina maaliskuuhun 2017 saakka ja pidempäänkin tarpeen mukaan. Ostot ovat 80 miljardia euroa kuukaudessa.

Euroalueen inflaatio on jäänyt 0,2 prosentin vuositasolle siitäkin huolimatta, että EKP on kaatanut pankkijärjestelmään biljoona euroa arvopaperien osto-ohjelmansa kautta.

EKP:n torstainen tiedote oli sanasta sanaan sama kuin viime heinäkuussa julkaistu tiedote. Ainoastaan tiedotteen päivämäärä oli päivitetty.

Lähteet: AFP, Reuters