1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Ilkivallan tekijät piinaavat Rauhalahden leirintäaluetta: "Ei tämmöisen kanssa ole ennen tarvinnut taistella"

Kuopion Rauhalahden leirintäalueella ja läheisellä Hoksopolin alueella tehtiin ilkivaltaa jo viime talvena ja kesäsesongin päätyttyä sama ilmiö on alkanut uudelleen. Toimitusjohtaja vetoaa nuorten vanhempiin, että hölmöilyt saadaan loppumaan.

Kuva: Juha Vauhkonen / Yle

Kuopiossa leirintäaluetta pyörittävä Matkailukeskus Rauhalahti vetoaa lähiseudun vanhempiin nuorten tekemän ilkivallan lopettamiseksi.

Asiasta Facebookissa kirjoittavan yhtiön toimitusjohtajan Sami Simosen mukaan leirintäalueella ja entisen perhepelipuisto Hoksopolin alueella havaittiin ilkivaltaa jo talvella ja keväällä. Kesän matkailukauden loputtua sama ilmiö on alkanut uudelleen.

– Vetoamme alueen nuorten huoltajiin, että seuraisitte oman nuorenne vapaa-ajan viettoa illasta alkaen ja keskustelette hänen kanssaan asiasta. Samalla toivomme kaikkia Rauhalahden lähialueella liikkuvia kiinnittämään huomioita nuorten toimintaan ja mahdolliseen ilkivaltaan, Simonen kirjoittaa.

Alueella ei ole sesongin ulkopuolella henkilökuntaa ympärivuorokautisesti. Viimeisin ilkivaltatapaus on tiistain ja keskiviikon väliseltä ajalta, jolloin alueella oli rikottu muun muassa paloposteja ja katuvaloja. Asiasta on ilmoitettu poliisille.

Vahingot lasketaan tuhansissa euroissa

Alueella on aiemmin muun muassa on sotkettu paikkoja Hoksopolin vanhassa rakennuksessa sekä rikottu nuotiopaikkoja. Simonen arvioi Ylelle, että eriasteista ilkivaltaa on tehty talvesta lähtien yli kymmenen kertaa. Epäillyistä tekijöistä on näköhavaintoja ja valvontakameran kuvia.

– Aika uusi ilmiö tämä meillä on. Minulla on täältä yli kymmenen vuoden kokemus, eikä tämmöisen kanssa ole tarvinnut ennen tässä määrin taistella, Simonen sanoo.

Simonen laskee, että vahinkoja on aiheutunut tuhansien eurojen edestä. Toimitusjohtaja tähdentää, että kaikki ovat tervetulleita viettämään vapaa-aikaansa leirintäalueelle, kunhan paikat pidetään kunnossa.

– Haluan korostaa, että nuoria ei olla ajamassa täältä pois, kunhan he käyttäytyvät fiksusti.