Kolmikko ryösteli vanhuksia Lapissa ja Pohjanmaalla

Poliisi otti Laihialla kiinni miehen ja kaksi naista, joiden epäilleen varastaneen yksinasuvien ikäihmisten omaisuutta Pellossa ja Enontekiöllä. Kolmikko pääsi asuntoihin kauppaamalla jotain tai pyytämällä apua.

Pohjanmaa
Poliisiauto.
Poliisi ei paljasta rikoksen tekotapaa tai motiivia tutkinnallisista syistä.Henrietta Hassinen / Yle

Pohjanmaan poliisi tutkii laajaa, Pohjanmaalta Lappiin ulottuvaa omaisuusrikosten sarjaa. Tutkinta alkoi kun poliisi otti Laihialla 27.8 kiinni naisen ja kaksi miestä, joiden epäiltiin ryöstäneen vanhalta pariskunnalta omaisuutta Ylistarossa. Autosta löytyi suuri määrä koruja, kelloja ja keramiikkaa.

Esitutkinnassa selvisi, että kyseiset henkilöt liikkuivat harmaalla Ford Escortilla Pellossa 23.8 ja 26.8 sekä Enontekiöllä 23.8. Poliisin mukaan kolmikko on mennyt päiväsaikaan yksinasuvien ikäihmisten luokse joko kauppaamaan tavaraa tai pyytämään apua. Vierailujen yhteydessä asukkailta on varastettu omaisuutta.

Poliisilla on hallussaan suuri määrä takavarikoitua omaisuutta. Pohjanmaan poliisi odottaakin yhteydenottoja niiltä Pellossa ja Enontekiöllä asuvilta,joiden luona on käynyt mainittuina päivinä kutsumattomia vieraita, jotka ovat anastaneet omaisuutta. Yhteydenotot Pohjanmaan poliisin numeroon 0295 440513.