1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Päivän tärpit: Yle täyttää 90 vuotta, Apulandia avautuu, Ruotsi julkistaa Nato-selvityksensä

Yle Uutiset kertoo tänään muun muassa, missä Yle on ollut mukana lähes sadan vuoden aikana.

Kotimaan uutiset
Apulanta.
Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen. Yle

Yleisradio täyttää 90 vuotta

Yleisradio aloitti lähetyksensä 90 vuotta sitten. Radio oli vuosikymmeniä yhtiön ainoa viestintäväline, kunnes televisio alkoi vakiintua Suomessa 1960-luvulla. juhlapäivänä poimimme herkkuja arkistojen aarteista ja näytämme, missä Yle on ollut mukana lähes sadan vuoden aikana.

Apulannan "museon" avajaiset tänään Lahden Hennalassa

Lahden Hennalan vanhalle kasarmialueelle avautuu Apulanta-yhtyeen urasta kertova Apulandia-näyttelytila. Apulandian näyttelytilaan on koottu läpileikkaus 25-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävästä bändistä. Seinille on ripustettu satoja fanikirjeitä, esiintymisvaatteita, kultalevyjä ja vanhoja soittimia.

Ruotsi julkistaa Nato-selvityksensä

Raportissa ei tiettävästi oteta kantaa, tulisiko Ruotsin liittyä Natoon. Ennakkotiedot raportista kertovat kuitenkin, että Ruotsin Nato-jäsenyydellä olisi Venäjän hyökkäyshaluja hillitsevä vaikutus Itämerellä.

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian poika kastetaan

Ruotsin prinssin Carl Philipin ja hänen vaimonsa prinsessa Sofian esikoispoika Alexander kastetaan Drottningholmin linnan kirkossa. Prinssi saa kasteessa Södermalmlandin herttuan arvonimen. Kastetilaisuuden selostaa Marjukka Havumäki.

Muokattu: Korjattu otsikon aikamuotoa.

Lue seuraavaksi