1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen ratikan suunnitelmasta unohtui tärkeitä lukuja

Kaupunki unohti esitellystä suunnitelmasta Tampereen raitiotien kakkosvaiheen työllisyysvaikutuksen.

Kuva: Tampereen kaupunki

Tampereen raitiotien kakkosvaihe voisi tuoda seudulle vielä 500 henkilötyövuotta lisää. Vuositasolla tämä tarkoittaa noin 100–200 työpaikkaa. Kakkosvaiheesta verotuloja kertyisi noin miljoona euroa.

Kakkosvaiheen työllisyysluvut olivat jääneet maanantaina esitellystä raitiotien vaikutusten arvioinnin yhteenvetoraportista pois. Ylen tietojen mukaan kyseessä on unohdus. Kaupunkiympäristöjohtaja Mikko Nurminen selittää asiaa parhain päin.

– Vaikutusten arvioinnissa työllisyysvaikutukset arvioitiin alakanttiin. Ykkösvaiheesta on tarkkaa tietoa, kakkosvaihe perustuu vain arvioihin.

Vaikutusten arvioinnin painetussa yhteenvetoraportissa koko hankkeen työllisyysvaikutukseksi on kerrottu 2400 henkilötyövuotta vuosina 2017–2025. Koko rakennusajan kunnallisverotulot arvioidaan raportissa 7 miljoonaksi euroksi.

Kaupungin maanantaina jakamassa lyhyessä tiedotteessa luvut on käännetty koskemaan vain ykkösvaihetta. Kakkosvaiheen työllisyysvaikutuksia ei kerrota lainkaan. Myös kaupungin nettisivulla olevassa raportissa (siirryt toiseen palveluun) työllisyysvaikutusten vuosiluvut on muutettu vuosiksi 2017–2021.