Nyt myös yritysjohtajat vaativat tunnin vuorovälejä takaisin Hämeenlinnaan

Hämeen kauppakamari kokosi sadan yritysjohtajan ja hämäläisvaikuttajan nimen vetoomukseen VR:lle. Vetoomuksessa vaaditaan palauttamaan junavuorot kulkemaan vähintään tunnin vuorovälein niin Helsingin kuin Tampereenkin suuntaan. Yrittäjät muistuttavat, että hyvät liikenneyhteydet vaikuttavat yritysten toimimiseen ja sijoittumiseen alueelle.

Kotimaa
juna
Anne-Mari Niskanen / Yle

Hämeen kauppakamari on tehnyt vetoomuksen, johon on kerätty sadan kantahämäläisen yritysjohtajan ja vaikuttajan nimet. Vetoomuksen allekirjoittajat haluavat, että Hämeenlinnan junavuorot palautetaan vähintäänkin samalle tasolle kuin ennen kesäkuuta, jolloin aikatauluja muutettiin ja kaukojunien pysähtymistä Hämeenlinnassa vähennettiin.

– Hyvät liikenneyhteydet ovat yksi tärkeimmistä Hämeen kauppakamarin alueella toimivien yritysten sijaintiin ja toimintaedellytyksiin vaikuttavista tekijöistä, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Sadan allekirjoituksen vetoomuksessa elinkeinoelämän vaikuttajat vaativat VR:ää ja liikenne-ja viestintäministeriötä palauttamaan vähintään tunnin välein toimivat junavuorot Hämeenlinnan seudulta Helsingin ja Tampereen suuntiin.

– Keräsimme viikossa yli sadan kantahämäläisen yritysjohtajan ja vaikuttajan nimet Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Kanta-Hämeen yritysjohtajat ovat huolissaan Hämeenlinnan junavuorojen vähentämisestä. VR muutti kesäkuussa aikatauluja, eivätkä kaukojunat enää säännöllisesti pysähdy Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan kautta kulkee päivittäin yli 7 000 pendelöijää, joista suurin osa rautateitse.

Hämeen liitto sekä hämäläiset kunnat ja kaupungit käyvät parhaillaan neuvotteluja VR:n kanssa junavuorojen järjestämisestä.