”Onhan se varsinainen tabu työelämässä” – Harva uskaltaa paljastaa edes tutkijoille, että työtä on liian vähän

On helpompi näyttää kiireiseltä kuin tunnustaa, että työtä tai haasteita on liian vähän.

Kotimaa
Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Työelämässä kiireen kääntöpuoli eli tylsistyminen on aihe, josta puhumista vältellään Suomessa viimeiseen saakka.

Tylsistymisen taustalla voi olla liian vähäinen työmäärä tai työ, joka ei palkitse tai haasta tarpeeksi.

Tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta sanoo sen suoraan:

– Meidän keskustelukulttuurissa ja työpaikoilla on helpompi sanoa, että mulla on kamala kiire kuin että mulla on liian vähän hommia tai mä pystyisin paljon enempään, jos mulla olisi fiksumpia tehtäviä ja mulle annettaisiin mahdollisuus. Onhan se varsinainen tabu työelämässä, Hakanen sanoo.

Hän muistuttaa, että kaikilla suomalaisilla ei suinkaan ole töissä koko ajan oikeasti kiire.

– On myös paljon käyttämätöntä kapasiteettia ja resursseja.

Hän näkee, että 1990-luvun laman jälkeen kiirettä, kiirehtimistä ja kiireiseltä näyttämistä ruvettiin arvostamaan väärällä tavalla.

Ihmiset yrittävät osoittaa olevansa tarpeellisia tai tekevänsä hyvää työtä näyttämällä jatkuvasti kiireisiltä.

– Harvoin töitä kehitetään siitä lähtökohdasta, että ihmisellä on liian vähän tehtäviä tai haasteita. Se on vaikea asia tuoda esille. Se on noloksi koettu asia paljoa tekemistä arvostavassa kulttuurissa, Hakanen pohtii.

Haastaako työ sopivasti?

Tylsistymistä voi olla joskus vaikea tunnistaa. Työntekijän pitäisi ensin uskaltaa tunnustaa itselleen, että haasteet eivät riitä, työstä on tullut rutiininomaista suorittamista tai työtä on yksinkertaisesti liian vähän.

Jos jatkuvan tylsyyden tunteen tunnistaa, siitä kannattaa rohkeasti puhua. Jos jokaisella työntekijällä on sopivasti töitä ja haasteita, siitä hyötyy sekä työntekijä että työnantaja. Se takaa myös mahdollisuuden oppia ja kehittyä.

Positiiviseen työn psykologiaan perehtynyt tutkimusprofessori katsoo asiaa toisesta näkökulmasta kuin on totuttu.

– Aina puhutaan, että pitäisi olla lisää tekijöitä ja resursseja. Ensiksi pitäisi pitää huolta siitä, että työpaikan omat resurssit ovat optimaalisessa käytössä.

Työssä tylsistymistä on tutkittu vielä melko vähän. Hakasen mukaan edes tutkijoille ei välttämättä uskalleta puhua siitä, että työtä tai haasteita on liian vähän.

Tutkimusprofessori sanoo, että ilmiö on todellisuudessa suurempi ja laajempi kuin nykyiset tutkimukset osoittavat.

Onko sinulle kokemuksia tästä? Onko töissä liian vähän tehtäviä tai haasteita? Kuvaile Yle Uutisille, minkälaista työsi on, miksi se on tylsää, miltä tylsyys tuntuu, kuinka kauan se on jatkunut ja oletko yrittänyt tehdä asialle jotakin. Laita sähköpostia osoitteeseen kristiina.tolvanen@yle.fi.

Vai onko sinulla koko ajan kiire? Lue tästä ne seikat, joiden perusteella voit arvioida onko kiireesi hyvää vai haitallista.