Ranta-Tampella kiinnostaa Tampereella – hulppeimmat neliöhinnat liki 10 000 euroa

Tampereelle, Näsijärven rantaan ensimmäisenä rakennettavassa talossa halvin 36 neliön kaksiokin maksaa liki 250 000 euroa.

Tampella (Tampere)
Havainnekuva Ranta-Tampellaan nousevista asuintaloista.
Osa YIT:n havainnekuvasta Ranta-Tampellasta. YIT

Ranta-Tampellaan rakennettavista uusista taloista on tullut runsaasti kyselyitä. Rakennusyhtiö YIT aloittaa ensimmäisen talon ennakkovarauksien vastaanoton maanantaina. Tiistaina tiedot tulevat yhtiön verkkosivuille ja varausten teko kaikelle kansalle.

YIT on varautunut ostajien yhteydenottoihin lisäämällä puheluihin vastaajia puolella: normaalisti toimistolla on töissä kaksi ihmistä, nyt neljä. Aluejohtaja Ilkka Kääriäinen YIT:stä kertoo, että ennen markkinoinnin aloittamista kiinnostuksensa Ranta-Tampellaa kohtaan on ilmaissut sähköpostilistalle liittymällä yli 2 000 ihmistä.

Tampereen Näsinkeulaksi nimetyn ensimmäisen talon isoimmalla asunnolla on kokoa 161 neliötä. Kahdeksannen kerroksen asunnolla on hintaa noin 1 562 700 euroa eli reilut 9 700 euroa neliöltä. Huokein asunto puolestaan on 36 neliön kaksio, josta saa pulittaa 248 000 euroa. Kaksion neliöhinta on lähes 6 900 euroa.

YIT aloittaa 36 asunnon talon rakentamisen Ranta-Tampellaan vielä tänä vuonna. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiö aikoo rakentaa alueelle yhteensä 150 asuntoa. Aluejohtaja Ilkka Kääriäinen kertoo, että YIT:llä on suunnitelmat reilun tuhannen asunnon rakentamiseksi uudelle asuinalueelle Näsijärven rantaan.