1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jani & Jetsetters jättää keikkailun: "Halusimme jääräpäisesti soittaa omaa musiikkiamme"

Keikkapaikkojen vähentyminen ja levymyynnin tyrehtyminen kypsyttivät Jani & Jetsetters-yhtyeen päätökseen jättää keikkailu toistaiseksi. Yhtye ei ollut puhdas tanssibändi, mutta ei myöskään rockbändi.

Jani & Jetsetters jättää keikkailun ja laittaa soittopelit naftaliiniin. Kuva: Raksun talli Oy

Jani & Jetsetters julkaisi tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jossa solisti Jani Forsman totesi kuinka keikkamarkkinoiden ja ääniteteollisuuden myllerrys on koskettanut bändiä.

Soittamisen liekki on hiipunut. Tiedote jätti myös auki sen, nähdäänkö bändi vielä joskus yhdessä esiintymässä.

– Missään nimessä tarkoitus ei ole lopettaa. Olemme keskenämme edelleen hyviä kavereita. Toivotaan, että tulemme vielä joskus näyttämään, sanoo Jani & Jetsettersien kitaristi Kai Seppälä.

Bändin keikkamyyjä Jukka ”Raksu” Airaksinen kertoo, kuinka Jani & Jetsetters on aina kärsinyt siitä, että se on väliinputoajabändi. Yhtye profiloitui alkuun liikaa iskelmäyhtyeenä. Seppälä sanoo samaa.

Kitaristi Kai Seppälä sanoo, että Jani & Jetsetters jää nyt tauolle. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

– Keikkapaikat ovat vähentyneet, ja me halusimme jääräpäisesti soittaa omaa musiikkiamme. Se ei joka paikassa enää uppoa niin hyvin kuin olisimme toivoneet, sanoo Seppälä.

Tanssijat eivät sitä ottaneet kuitenkaan täysin omakseen, samoin rockpiirit vierastivat.

– Olemme sentään olleet Tavastiallakin keikalla, joka tosin ei ollut mikään suuri menestys.

– Minä pidän meitä kyllä enemmän rokkibändinä kuin humppabändinä. Soitamme toki vanhaa tanssimusiikkia, mutta omalla tyylillämme, vähän rokkaavammalla otteella.

Seppälä myöntää, että bändi on joutunut musiikkilinjaansa miettimään, mutta valitussa linjassa on kuitenkin pitäydytty.

– Jos muuttaisimme hieman linjaamme, niin keikkaa olisi ehkä enemmän. Se tosin tuntuisi silloin itsensä ja yleisön pettämiseltä.

Kotiseudulla keikka sunnuntaina

Jani & Jetsetters ennätti soittaa miltei 14 vuotta. Se ehti tehdä pitkälti toista tuhatta keikkaa, ja neljän albumin lisäksi lukuisia radiohittejä.

Viimeisimmässä kokoonpanossa soittavat laulaja Jani Forsman, kitaristit Kai Seppälä ja Jari Mattila, rumpali Petteri Pyhähuhta ja basisti Vesa Mattila.

Edessä on vielä viimeiset keikat. Sunnuntaina yhtye esiintyy keskellä päivää kotitantereella Riihimäen Asematapahtumassa.

Forssan raviradalla on keikka 16. syyskuuta, seuraavana päivänä Kuusamossa ja karavaani lopettaa 24. syyskuuta Kangasniemen Syvälahden lavalle.

– En usko, että silloin valutetaan sentään kyyneleitä. Ei me lopeteta, vaan pidetään taukoa, Kai Seppälä lupaa.