Vanhan oluttehtaan tontille lisää kerrostaloja Porissa – ensimmäinen jo lähes täynnä

MVR-Yhtymä on ostanut loputkin Porin Karhukorttelin kerrostalotonteista. Ensimmäinen talo valmistuu joulukuussa.

Karhu-olut
rakennustyömaa
Karri Laihonen / Yle

Karhukorttelin alueelle kerrostaloja rakentava MVR-Yhtymä on lunastanut lisää tilaa tontilta. Kaupan jälkeen MVR omistaa Porin vanhan oluttehtaan alueen panimoravintolaa ja hotellin tonttia lukuun ottamatta.

Karhukortteliin valmistuu joulukuussa ensimmäinen kerrostalo. Sen 44 asunnosta on myyty 39. Seuraavan, kahdesta kerrostalosta koostuvan asuntoyhtiön rakentaminen on jo aloitettu.

– Siinäkin on jo ihan hyvä varausaste. Sisään pääsee muuttamaan näillä näkymin ensi vuoden joulukuussa, kertoo MVR-yhtymän toimitusjohtaja Rami Viitasaari.

Suosio toi rohkeutta

Ensimmäisten talojen suosio on rohkaissut yhtiötä rakentamaan lisää.

– Suunnitelmamme on ollut jo alun perin rakentaa koko alueesta toimiva ja viihtyisä kokonaisuus. Investointi olisi kuitenkin ollut yhdellä kertaa aika hurja. Ensimmäisten talojen suosio on ollut perustana sille, että uskallamme nyt investoida tuleviin tontteihin.

Tonttien siistiminen aloitetaan jo tämän kuun aikana.

– Koko aluetta ei nyt pureta, koska osa hallista on teatterin käytössä ja osa toimisto- ja sosiaalitiloina. Tavoitteena on, että ensi kesän loppupuolella pääsisimme rakentamaan seuraava taloyhtiötä, Viitasaari toteaa.