Kuntavaalikampanjointi alkamassa – pelin avaa Kemin vasemmistoliitto

Kevään kuntavaalit alkavat pikku hiljaa näkyä turuilla ja toreilla. Meri-Lapissa Kemin vasemmistoliitto avaa kampanjansa lauantaina ja ehdokaslistalta löytyy ainakin politiikan tulokas, muusikko Mikko Koivulehto.

Muun muassa musiikkikuvioista tuttu Mikko Koivulehto on päättänyt lähteä mukaan politiikkaan. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Kuntavaalikampanjointi on alkamassa. Meri-Lapissa ensimmäisenä lähtee liikkeelle Kemin vasemmistoliitto, jonka kampanja alkaa lauantaina kello 11. Avaustilaisuudessa Kemin kulttuurikeskuksessa vierailee myös puolueen puheenjohtaja Li Andersson.

Vasemmistoliitto aikoo saada kevään vaaleihin täyden listan eli 65 ehdokasta. Kemissä puolueen tavoitteena on pysyä suurimpana puolueena. Tällä hetkellä Kemin valtuustossa on 15 vasemmistoliittolaista.

– Totta kai toivotaan, että suosion nousu valtakunnallisissa mielipidekyselyissä näkyisi myös täällä. Lapissa pyrimme saamaan ehdokkaita joka kuntaan, sanoo Kemin vasemmistoliiton sihteeri ja puolueen Lapin piirin puheenjohtaja Kati Tervo.

Mikko Koivulehto ehdokkaaksi

Ehdokkaiden joukkoon on tulossa myös uusia nimiä. Yksi politiikan tulokkaista on muusikko Mikko Koivulehto, joka tunnetaan erityisesti bilebändi Grooving High All Starsin solistina.

– Yhteiskunnalliset asiat ovat aina kiinnostaneet ja ystävän kannustustuksesta lähdin mukaan kokeilemaan, Koivulehto kertoo.

Koivulehto on liittynyt Vasemmistoliiton jäseneksi viime keväänä.

– Vasemmistoliitto edustaa pehmeitä arvoja, joissa otetaan huomioon vähempiosaiset ja ihmiset koetaan tasa-arvoisina. Lisäksi vasemmistoliitto edistää suvatsevaisuutta, joka on minulle tärkeä asia.

Kuntapolitiikassa Koivulehto aikoo panostaa lapsiin ja nuoriin.

– Perheellisenä miehenä, kahden lapsen isänä, varhaiskasvataukseen ja koulumaailmaan on mielenkiintoa suunnata.