Komissio vetää takaisin esityksensä roaming-maksujen poistamisen ehdoista

Esitys olisi asettanut roaming-maksuttomuudelle 90 päivän ylärajan. EU-komission puheenjohtaja Juncker otti asian uuteen valmisteluun.

talous
EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.
EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kommentoi Britannian EU-eroa Brysselissä perjantaina.

Euroopan komissio on vetänyt takaisin muutaman päivän takaisen esityksensä roaming-maksujen poistamisesta. Esitystä on paikoin kritisoitu siitä, että se asettaa reunaehtoja maksujen poistamiselle.

Esityksen mukaan teleoperaattorit eivät saisi periä roaming-maksuja korkeintaan 90 päivää vuodessa kestävästä käytöstä ulkomailla, mutta aikarajan ylittävästä käytöstä maksuja voisi periä. Komissio on perustellut esitystään sillä, että tarkoitus on helpottaa matkailua, muttei kuitenkaan sekoittaa Euroopan telemarkkinoita vapauttamalla liittymät kokonaan kansallisista rajoituksista.

Komission mukaan puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kehottanut vetämään tekstin takaisin ja valmistelemaan uuden esityksen. Komissio ei kerro, mikä kohta esityksessä ei miellyttänyt Junckeria.

Teleoperaattorit perivät roaming-maksuja ulkomailla tapahtuvista puheluista, tekstiviesteistä ja datasiirroista. Maksujen on määrä poistua EU-alueella kesäkuussa 2017.