Neljä suomalaisyritystä mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin

Neste, Nokia, Valmet ja Wärtsilä valittiin tänä vuonna maailman teknologiayhtiöiden kestävän kehityksen panostuksia mittaavaan Dow Jones Sustainability -indeksiin. Euroopan yhtiöiden ideksiin valittiin lisäksi metsäyhtiö UPM-Kymmene.

talous
Kuvakollaasi.
Yle, AOP, Neste

Neljä suomalaista yritystä on valittu maailman teknologiayhtiöiden kestävän kehityksen panostuksia mittaavaan Dow Jones Sustainability -indeksiin. DJSI World -indeksiin valittiin yhteensä 316 yritystä, joiden joukossa ovat öljy-yhtiö Neste, verkkoyhtiö Nokia, teknologiayritys Valmet ja konepajakonserni Wärtsilä.

Näiden suomalaisyritysten lisäksi DJSI Europe -indeksiin valittiin metsäyhtiö UPM-Kymmene.

DJSI -indeksissä vertaillaan yhtiöiden suhdetta kestävään kehitykseen niin taloudellisessa kuin sosiaalisessakin mielessä. Yrityksissä indeksiin pääsyä pidetään merkittävänä saavutuksena.

– Mukaanotto Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin on merkittävä tunnustus Wärtsilän jatkuvalle työlle kestävän kehityksen puolesta, sanoo Wärtsilän yhteiskuntasuhteiden ja kestävän kehityksen johtaja Marko Vainikka.

Kolmatta vuotta peräkkäin indeksiin valitun Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine on samoilla linjoilla.

– Pysyminen indeksissä on Valmetilta erinomainen saavutus. Se osoittaa, että olemme vuosi vuodelta pystyneet parantamaan toimintaamme kestävän kehityksen edistämiseksi, mikä onkin indeksiin pääsyn keskeinen kriteeri, Laine kertoo.

Vuonna 1999 lanseerattuun Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin hyväksytään vuosittain uusia yhtiöitä, ja niitä myös tiputetaan pois.

Suurimmat tänä vuonna indeksiin nostetut yritykset olivat verkkolaitteita valmistava Cisco Systems, öljy-yhtiö Shell ja ohjelmistoyhtiö Adobe Systems. Suurimmat putoajat puolestaan olivat korealainen elektroniikkajätti Samsung, prosessorivalmistaja Intel ja tupakkayhtiö British American Tobacco.