Grillattua kyytä ja pemmikaania – Näistä erikoisista makupaloista Jaakko Kolmonen muistetaan

Keittiömestari Jaakko Kolmonen oli suomalaisten televisionkatsojien kestosuosikki vuosikymmenien ajan.

Kotimaa
Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ohjelmassa "Asia on pihvi" vuonna 1976.
Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ohjelmassa "Asia on pihvi" vuonna 1976.Yle

Edesmenneen tv-kokki Jaakko Kolmosen pitkän uran varrelle mahtui lukuisia legendaarisia kokkaushetkiä.

Ylen Elävän Arkiston tallenteissa Kokki Kolmonen laittaa ruokaa muun muassa alkuperäisen aisaparinsa Veijo Vanamon ja eräopas Turkka Aaltosen kanssa.

Jaakko Kolmonen kuoli äkilliseen sairauteen viime lauantaina. Hän oli syntynyt Juankoskella toukokuussa 1941.

Vanhan ajan joulu 1977

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat pirtissä perinteiseen tapaan jouluruokia, kuten lipeäkalaa, kinkkua, lanttulaatikkoa ja rosollia.

Pororuokajakso 1979

Jakso alkaa Savukosken lumisista maisemista, missä Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo seuraavat poroerotusta. Studioon palattuaan Kolmonen ja Vanamo kokkaavat porosta käristystä ja jauhelihapihvejä.

Grillattua kyytä 1987

Jaakko Kolmonen ja eräopas Turkka Aaltonen grillaavat kyykäärmettä. Kolmonen sanoo kyyn muistuttavan maultaan rapua.

Savulihaa ja pemmikaania 1988

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen rakentavat tiipii-teltan, jossa palvataan paistia perinteisellä metodilla. Kuivatusta lihasta valmistetaan intiaanien retkimuonaa eli pemmikaania.