1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaisa Mäkäräinen sai talon muurausapua idoliltaan – Apulannan intohimo tarttuu faneihin

Bändin ihailijat kertoivat parhaat juttunsa bändistä.

musiikki
Sipe Santapukki muurasi Kaisa mäkäräisen seinää
Sipe Santapukki muurasi Kaisa Mäkäräisen ulkoseinää tänä kesänä.Kaisa Mäkäräinen

Huippu-urheilija, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sai tänä kesänä suosikkirumpalinsa Sipe Santapukin muuraamaan pian valmistuvaa kotitaloaan. Mäkäräinen on fanittanut Santapukkia yläkoululaisesta saakka ja urheilu-uransa aikana tutustunut Sipeen vaivihkaa.

– Olen kertonut useammassa haastattelussa, että fanitan Apulantaa. Sipe puolestaan seuraa urheilua ja hän tuntee monia urheilijoita. Kerran hän kutsui minut Apulannan keikalle, Mäkäräinen kertoo kaveruuden alkamisesta.

Viime marraskuussa Sipe lähetti jälleen Mäkäräiselle liput Joensuun keikalle. Hiihtomaajoukkueen lääkäri sanoi, että Mäkäräisen ei kannata mennä keikalle, koska flunssa tarttuu helposti keikoilla. Mäkäräinen pyysi sen sijaan Sipen juoksulenkille.

Olen kertonut useammassa haastattelussa, että fanitan Apulantaa. Sipe puolestaan seuraa urheilua ja hän tuntee monia urheilijoita.

Kaisa Mäkäräinen

– Kerroin Sipelle taloprojektistani ja hän sanoi, että jos tarvitsen muuraria, hän voi muurata. Keväällä pyysin häntä mukaan, Mäkäräinen sanoo.

Useampia muurauksia Sipe ei lupautunut tekemään herkkien rumpalin ranteidensa kunnossapitämiksesi, mutta Apulanta-fanilla jäi paras muisto oman seinän koristeeksi.

20 vuotta ja ihan sikana!

Titta Lehtovirran ensimmäinen muisto Apulannasta sijoittuu bändin alkutaipaleelle, kun bändin pojat hakivat faneja Suosikin kirjeenvaihtopalstalla.

– Tulihan heidän kanssaan kirjeitä vaihdettua ja sain kaikkien nimmaritkin kirjeen välissä. Jostain syystä näitä kirjeitä en löydä enää mistään. Kyllä on monta kertaa harmittanut niiden hukkaaminen, Lehtovirta sanoo.

Hän miettii, onko pojilla hänen kirjeensä tallella.

Jostain syystä näitä kirjeitä en löydä enää mistään. Kyllä on monta kertaa harmittanut niiden hukkaaminen.

Titta Lehtovirta

Heinolasta kotoisin oleva Sanna Laaksonen rakastui bändiin kotikylänsä Pleissillä 16. huhtikuuta vuonna 1997. Hän oli tuolloin 12-vuotias.

Ensimmäisen kerran Laaksonen oli katsomassa Apulantaa Heinolan jäähallilla, kun _Ehjä -_albumi oli julkaistu.

– Siitä se rakkaustarina sitten lähti. 20 vuotta ja ihan sikana, Apulanta, aina vaan, Laaksonen hehkuttaa.

Nea Kähkönen ja Toni Wirtanen
Nea Kähkönen tapasi Toni Wirtasen vuonna 2012.Nea Kähkönen

Plektra innoikkaimmalle laulajalle

Nea Kähkönen on fanittanut Apulantaa 11 vuotta. Blizzareihin eli Apulannan faniryhmään kuuluvalle käännekohta oli Kiila-levy, jonka biisit iskivät tajuntaan.

Kähköselle paras keikka kokemus on ollut Apulannan 20-vuotiskeikka The Circuksessa vuonna 2011.

– Keikasta teki erityisen kaikki ne vieraat, joita oli esiintymässä Apulannan kanssa, kuten esimerkiksi Tuukka Temonen, hän sanoo.

Toinen hyvin mieleeni jäänyt keikka oli Kähkösen koulussa Haaga-Heliassa vuonna 2012. Hän kertoo olleensa ainoa, joka oli Apulanta-paidassa, eturivissä laulamassa.

– Tämä ei jäänyt Toniltakaan huomaamatta, ja hän antoi minulle plektransa keikan aikana. Se saattoi tietysti myös johtua siitä, että hän tunnisti minut Blizzariksi, nainen sanoo.

Apulannassa hän arvostaa fanien huomioimista. Apikset jaksavat vuodesta toiseen ottaa yhteiskuvia, jäädä keskustelemaan ihmisten kanssa ja viihdyttää yleisöä keikoilla jutuillaan ja tarinoillaan.

Kähkösestä Apulanta on todella yllätyksellinen bändi ja heiltä voi odottaa mitä vain. Hyvä esimerkki on viimevuotinen spektaakkeli Kosto kaikista vuosista -areenakeikka Baronalla ja nyt avattava Apulandia-museo.

– He tekevät asioita pilke silmäkulmassa, aina innokkaasti ja intohimoisesti. Sitten on tietysti se musiikki. Apulannan musiikista löytyy kaikkea; huumoria, haikeutta, syvyyttä, symboliikkaa, asennetta, listaa Kähkönen.

Riikka Raitasen tatuointi jalassa
Riikka Raitasen tatuointi jalassaRiikka Raitanen

4-vuotias tytärkin laulaa mukana

Riikka Raitanen on tatuoinut vasempaan jalkaansa Apiksen logon, oikeassa jalassa on Armo -kappeleen sanoja ja selässä lukee ”APULANTA!"

– Harmi vaan, kun tatuoija ei ollut ihan kartalla, eikä osannut ihan oikein kirjoittaa logoa, nainen sanoo.

44-vuotiaan Raitasen mielestä Apis on siitä ihmeellinen bändi, että faneja on monessa ikäluokassa.

Raitasen pikkuveli kuuntelutti 1990-luvun lopulla Raitaselle Apista ja silloinen teinityttö ihastui musiikkiin.

Toivon, että saadaan vielä kauan nauttia tästä bändistä. Neljävuotias tyttärenikin laulaa monia biisejä mukana.

Riikka Raitanen

– Enää ei voi ilman olla. Siinä musiikissa on kaikki just oikein. Ja sanat oikeesti tarkottaa jotain, eikä ole mitään turhanpäivästä hölynpölyä, niin kuin suurimmalla osalla artisteista on.

Raitaselle Apulanta antaa voimaa, auttaa, kun fiilis on huono ja luo tunnelmaa viihteellä.

Raitasen veljen vaimo on myös suuri bändin fani ja naiset ovat käyneet yhdessä keikoilla. Viime vuoden 20-vuotisjuhlakeikka oli unelmien keikka.

– Barona oli niin huikee, onneksi siitä on dvd muistona! Sun kohdalla -biisissä vilahdan, se on hieno kokemus.

– Toivon, että saadaan vielä kauan nauttia tästä bändistä. Neljävuotias tyttärenikin laulaa monia biisejä mukana, Raitanen lisää.

Lue seuraavaksi