Vähän erilainen espanjantunti – Latinotähti Álvaro Soler vieraili helsinkiläiskoulussa

Lauttasaaren ala-asteen oppilaat pääsivät treenaamaan espanjantaitojaan muusikko Álvaro Solerin johdolla.

kulttuuri
Uutisvideot: Vähän erilainen espanjantunti – Latinotähti Álvaro Soler vieraili helsinkiläiskoulussa
Uutisvideot: Vähän erilainen espanjantunti – Latinotähti Álvaro Soler vieraili helsinkiläiskoulussa

Mira, Sofía / sin tu mirada sigo / sin tu mirada sigo...

Álvaro Solerin __Sofía __-hittikappale on soinut tänä kesänä jatkuvasti radiossa. Perjantaina se soi Helsingin Lauttasaaren ala-asteen musiikkiluokassa – esittäjänään Álvaro Soler itse. Yleisönä olivat koulun espanjan, ranskan ja saksan lukijat.

Lapset olivat opetelleet Sofían sanat ulkoa ja moni lauloi mukana.

– Kertosäe oli helppo oppia, mutta ei mulla ole hajun häivääkään, mistä siitä lauletaan, kertoo ranskaa ja englantia opiskeleva viidesluokkalainen Kosmo Kontio.

Espanjan opiskelun tänä syksynä aloittanut kolmasluokkalainen Monna Solukko tietää kappaleen sisällöstä hieman enemmän:

– Ainakin sen laulun kirjoittaja haluaisi olla sen Sofian kanssa yhdessä.

Sofían lisäksi Álvaro Soler esitti lapsille El mismo sol -kappaleensa, joka on myynyt monessa maassa platinaa ja jonka levytetyllä versiolla on mukana latinomusiikin supertähti Jennifer Lopez.

On muitakin kieliä kuin englanti

Soler teki aikaisemmin kappaleita englanniksi, mutta vaihtoi sitten omaan äidinkieleensä.

– Englanti on tärkeä kieli, mutta on hyvä muistaa, että maailmassa on paljon muitakin kieliä, joita puhutaan laajoilla alueilla. Espanjankieliselle musiikille on valtavat markkinat, Soler sanoo.

– Minusta on ihan mahtavaa, että täällä Suomessa jotkut valitsevat koulussa ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen espanjan.

Solerin yleisönä tänään olleet lapset ovat kuitenkin harvinaisuuksia, sillä kieltenopettajien liiton mukaan yli 90 prosenttia suomalaisista koululaisista valitsi vuonna 2012 ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen englannin.

Monna Solukko kertoo lukevansa espanjaa, koska sitä puhutaan niin monessa paikassa maailmassa. Myös ranskaa ja englantia opiskelevat viidesluokkalaiset Kosmo Kontio ja Laila Henttonen haluavat oppia useita kieliä.

– Sitten kun osaa eri kieliä, voi mennä eri maihin ja puhua niissä paikallisten ihmisten kanssa. On kiva, ettei aina tarvitse puhua pelkkää englantia, Laila Henttonen sanoo.