Pariisin naisterroristit saivat käskyt Isisiltä

Pariisin naisterroristien pidätys on paljastanut komentoketjun johtavan Syyriaan. Naiset suunnittelivat iskua rautatieasemalle.

Ulkomaat
Sotilaita Notre Damen edustalla Pariisissa.
Sotilaita Notre Damen edustalla Pariisissa 7. syyskuuta.AFPTV

Pariisin poliisin mukaan Pariisissa terroriaikeista pidätetyt nuoret naiset saivat käskynsä Isis-terrorijärjestöltä. Pariisin naissolun komentajat jakoivat käskynsä Syyriasta.

– Terroristisolu koostui nuorista naisista. Nyt se on tuhottu, sanoi Pariisin syyttäjä François Molins.

Poliisi pidätti 19-, 23- ja 39-vuotiaat naiset Pariisin eteläpuolella torstai-iltana. Yksi nuorista naisista puukotti pidätyksen yhteydessä poliisia. Häntä ammuttiin jalkaan.

Naisten epäillään suunnitelleen terrori-iskuja Ranskassa. Sisäministeriön mukaan iskun yhtenä kohteena on ollut Gare de Lyonin rautatieasema.

Heidät on yhdistetty henkilöautoon, joka löytyi Notre Dame katedraalin läheisyydestä sunnuntaina. Autossa oli lastina kaasu- ja dieselpolttoainesäiliöitä. Autosta ei löytynyt laukaisinta.

Tapauksen kirvoittamissa ratsioissa on pidätetty naiskolmikon lisäksi kaksi veljestä tyttöystävineen.

Yksi nainen - kahden kihlattu

Viranomaiset ovat tutkimuksissaan myös yhdistäneet yhden naisen aiemmin tehtyihin terrori-iskuihin. Nainen oli kaksi poliisia surmanneen Larossi Abballan kihlattu. Abballa tappoi poliisit Magnanvillessä kesäkuussa.

Sama nainen oli kihloissa myös Adel Kermichen kanssa. Kermiche surmasi heinäkuussa raa'asti katolisen papin.

Ranskassa on tänä vuonna tehty useita satoja pidätyksiä terroristijahteihin liittyen.

Lähteet: Reuters, AP, AFP