Auto syöksyi talon seinän läpi vain metrin päästä nukkuvasta asukkaasta: "En ole koskaan kokenut vastaavaa" – kuvat

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuoppoutena.

Kotimaa
Joensuun kolari
Poliisi

Joensuussa, Ranta-Mutalantiellä, tapahtui viime yönä harvinainen liikenneonnettomuus.

Aamuyöllä noin kello kahden aikaan 18-vuotias mies menetti autonsa hallinnan kaarteessa ja auto syöksyi tien vieressä olevan talon läpi. Auto törmäsi vielä talon pihassa olleeseen toiseen autoon ja päätyi naapuritalon pihaan, missä auto syttyi palamaan.

Auto meni noin metrin päässä talossa asuvasta naisesta, joka oli istunut sohvalla. Naisen mies nukkui hänen vieressään. He selvisivät tapauksesta lähes säikähdyksellä, nainen sai verinaarmun kaulaan. Lisäksi talossa olleet kaksi koiraa sekä kissa selvisivät loukkaantumatta.

Pelastuslaitos joutui irroittamaan kuljettajan autosta ja vei hänet sairaalahoitoon. Puhalluskoe näytti kuljettajalle 1,55 promillea.

Joensuu kolari
Poliisi

Makuu- ja olohuone tuhoutuivat täysin. Törmäyksen voimasta talosta irronnut materiaali levisi talon sekä naapuritalon tonteille. Tutkimuksissa on selvinnyt, että autolla on ollut huomattava ylinopeus.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Kimmo Kinnunen kertoo, että hän ei ole pitkällä urallaan kokenut vastaavanlaista onnettomuutta.