Uutuus-Samsung lentoyhtiöiden hampaissa: Myös Finnair muutti ohjeistustaan

Muun muassa lentoyhtiö SAS ja useat muut yhtiöt ovat kieltäneet tulipaloriskin aiheuttavan puhelimen käytön ja lataamisen lennoillaan.

Kotimaa
Puhelin kädessä.
A Samsung Galaxy Note 7 -puhelin esittelyssä viime viikolla messuilla Berliinissä. Jannis Mattar / EPA

Myös Finnair kieltää Samsungin uuden Galaxy Note 7 -puhelimen käytön ja lataamisen lennoillaan. Lentoyhtiön mukaan puhelin tulee kuljettaa käsimatkatavaroissa ja pitää suljettuna koko lennon ajan. Yhteisöpalvelu Twitterissä asiasta kertonut yhtiö myös ohjeistaa olemaan lataamatta puhelinta lennon aikana.

Finnairin viestinnästä kerrottiin aiemmin lauantaina, että puhelimen käytön rajoituksista on neuvoteltu Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kanssa. Tuolloin kieltoa kuitenkin vasta harkittiin, eikä ohjeistusta vielä oltu muutettu.

– Sen mukaan tietysti edetään, mitä Trafi asiasta päättää, viestinnästä todettiin tuolloin.

Muun muassa pohjoismaiden johtava lentoyhtiö SAS on kieltänyt (siirryt toiseen palveluun) Galaxy Note 7:n käytön ja lataamisen lennoillaan.

SAS ja useat muut lentoyhtiöt päätyivät ratkaisuunsa sen jälkeen, kun tietoon tuli Samsungin uutuuspuhelimen akun sytyttäneen jopa tulipaloja. Turvallisuusriskin johdosta sekä Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA (siirryt toiseen palveluun) että Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen FAA (siirryt toiseen palveluun) ovat kehottaneet matkustajia välttämään puhelimen käyttöä ja lataamista lennoilla.

Samsung itse on keskeyttänyt Galaxy Note 7 -puhelinten myynnin sekä ilmoittanut korvaavansa kaikki jo myydyt kappaleet uusilla.

Päivitys 10.9.2016 klo 22:11: Päivitetty uutista Finnairin tiedotettua käyttö- ja latauskiellosta harkinnan tuloksena.