Clinton pahoittelee lausuntoaan Trumpin kannattajista: "Karkea yleistys"

Yhdysvaltain demokrattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on joutunut pyytelemään anteeksi sanomisiaan. Hän oli todennut, että puolet republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kannattajista on säälittäviä.

Ulkomaat
Hillary Clinton
Hillary Clinton.Jim Lo Scalzo/EPA

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen presidenttiehdokas Hillary Clinton käytti perjantaina varainhankintatilaisuudessaan vastaehdokkaansa kannattajista sanaa "deplorable", minkä voi kääntää säälittäväksi tai paheksuttavaksi.

Clinton sanoi puheessaan, että puolet Trumpin kannattajakunnasta voi luokitella "säälittävien koriin", johon kuuluu mm. rasisteja, seksistejä ja muukalaisvihamielisiä.

Republikaanien ehdokas Trump ilmoitti pitävänsä Clintonin sanoja loukkaavina kannattajiaan kohtaan.

Demokraattiehdokas joutuikin pian vetämään sanojaan takaisin. Lauantaisessa lausunnossaan hän totesi, että Trumpin kannattajien haukkuminen oli häneltä "karkea yleistys".

Hän ei kuitenkaan täysin perääntynyt, vaan moitti edelleen voimakkaasti Trumpin kampanjaa ja sitä, että Trump on antanut julkisuutta äärimielipiteille mm. jakamalla Twitterissä kiihkoilijoiden kirjoituksia.

– Hän on rakentanut kampanjansa pitkälti ennakkoluulojen ja vainoharhaisuuden varaan sekä antanut näyttämön vihamielisille näkemyksille ja äänenpainoille.

Lähteet: Reuters, AP