1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Hallitus harkitsee nyt: Hankala taksikiista lykätään ensi vuodelle

Hallitus keskustelee Ylen tietojen mukaan jo taksikiistan ratkaisun lykkäämisestä, jos hallituskumppanit eivät pääse sopuun taksiliikenteen sääntelyn vapauttamiseen liittyvistä yksityiskohdista. Näin päästäisiin eteenpäin liikennekaariuudistuksessa.

politiikka
Kaksi taksia tolpalla
Yle

Keväästä asti kiistaa herättänyt taksiliikenteen uudistus, johon sisältyy muuan muassa taksilupien, hinnoittelun ja asemapaikan sääntelyn höllentämistä, saattaa siirtyä ainakin ensi vuodelle.

Ylen tietojen mukaan hallitus keskustelee parhaillaan siitä, siirretäänkö kiistaa herättänyt taksilaki pois tämän syksyn paketista osaksi liikennekaarihankkeen toista tai kolmatta vaihetta. Tämä on vaihtoehto sille, että taksien sääntelyn vapauttamisesta ei synny sopua.

Taksiliikenteen osittaisen vapauttamisen piti sisältyä laajan Liikennekaari-uudistuksen ensimmäiseen vaiheeseen, joka paketoidaan hallituksen esitykseksi tänä syksynä. Ratkaisua odotetaan alkavalla viikolla.

Taksilupien ja taksien hinnoittelun vapauttaminen on vaikea kysymys perussuomalaisille. Lykkäämällä taksiuudistusta kiperä kysymys ei jumittaisi muun liikennekaarihankkeen etenemistä.

Liikennekaaren tavoitteena muun muassa myös helpottaa uusien yritysten tuloa markkinoille sekä kehittää uusia digitaalisia palveluita.

Hallituspuolueissa ollaan samaa mieltä siitä, että taksikysymys ratkaistaan osana liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) vastuulle kuuluvaa Liikennekaari-hanketta. Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo painotti tätä viime viikolla Kauppalehdessä, että taksiuudistusta ei voi irrottaa Liikennekaaresta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita aikataulun kannalta juuri mitään, sillä Liikennekaari on suunniteltu toteutettavaksi tipoitellen hallituskauden aikana.

Lue seuraavaksi