Lääkäri: Hillary Clintonilla keuhkokuume – peruu kampanjamatkan

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin terveydentila herätti kysymyksiä, kun hän joutui poistumaan WTC-iskujen muistotilaisuudesta kesken kaiken. Lääkärin mukaan Clintonilla oli pari päivää aiemmin diagnosoitu keuhkokuume.

Ulkomaat
Hillary Clinton kävelee pois WTC-tilaisuudesta avustajiensa ympäröimänä.
Clinton joutui poistumaan WTC-terrori-iskujen muistotilaisuudesta huonovointisuuden vuoksi. Reuters

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on kärsinyt keuhkokuumeesta, kertoo Clintonin lääkäri.

Clinton joutui jättämään sunnuntaina kesken New Yorkin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuuden, kun hän tunsi itsensä huonovointiseksi. Clinton lähti tilaisuudesta tyttärensä kotiin lepäämään.

Parin tunnin kuluttua poistuessaan asunnosta Clinton kertoi olevansa taas kunnossa ja myös hänen kampanjansa tiedottaja vahvisti presidenttiehdokkaan voivan paremmin.

Clintonin lääkäri kertoo, että hänellä oli viime perjantaina diagnosoitu keuhkokuume ja hän oli saanut antibiootteja. Lääkärin mukaan Clintonin huonovointisuuteen sunnuntaina olivat syynä kuumuus ja nestehukka.

Lääkäri Lisa Bardack tutki Clintonin kun tämä oli palannut kotiinsa ja vakuutti tämän toipuvan hyvin. Clinton kuitenkin jättää väliin Kaliforniaan suunnitellun kampanjamatkansa. Clintonin oli määrä lähteä maanantaina kahdeksi päiväksi Kaliforniaan.

Lähteet: AP, AFP, Reuters