KPL menossa miljoonakerhoon Jymyn seuraksi: "Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä"

Kouvolan Pallonlyöjät on tekemässä seurahistoriansa parhaan liikevaihdon, vaikka edustusjoukkueen mitalitavoite ei täyttynytkään.

Miesten superpesis
Kouvolan Pallonlyöjien toiminnanjohtaja Jari Vesanen
Kouvolan Pallonlyöjien toiminnanjohtaja Jari Vesanen sanoo, että ensi kauden joukkue on loppusilausta vaille valmis. Petri Niemi / Yle

Viikonloppuna miesten Superpesiksessä neljänneksi jääneen Kouvolan Pallonlyöjien kausi oli mitalitavoitteeseen nähden pettymys, mutta toiminnanjohtaja ei ripottele tuhkaa joukkueen päälle.

– Ei voi täysin synkistelläkään, sillä esimerkiksi ykköshankinta Toni Laakso oli sivussa lähes koko kauden, sanoo Kouvolan Pallonlyöjien toiminnanjohtaja Jari Vesanen ja viittaa ikävään alkukauden loukkaantumiseen.

Talouspuolella aiemmin vuosia miinusta tahkonneella Koplalla on kulkenut esimerkiksi parina viime vuotena hyvin. Viime tilikaudella tuli noin 60 000 euroa tulosta.

– Tämä tilikausi päättyy lokakuussa. Tiesimme, että kulut kasvavat täksi kaudeksi. Budjetoimme noin 50 000 euroa plussaa ja siinä vauhdissa ollaan, laskee Vesanen.

Voittoja on käytetty muun muassa vanhojen velkojen maksuun.

Seura on pääsemässä myös yli miljoonan euron liikevaihtoon eli seuran ennätykseen tällä kaudella. Superpesisseuroista tässä kastissa on vain Sotkamon Jymy.

– Iso selkäranka on yhteistyökumppanit, sillä yli puolet tuotoista tulee sieltä. Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä, jotka ovat taloudellisesti huonoinakin aikoina urheilussa mukana, kehuu toiminnanjohtaja Jari Vesanen.

Pääsy finaaliotteluihin nostaisi Vesasen mukaan lipputulot uudelle tasolle. Tällä hetkellä Kouvolan Pallonlyöjät tekee kuitenkin hyvää tiliä otteluiden aikaisessa kenttämyynnissä.

– Ruokaa ja juomaa kuluu kiitettävästi. Meillä on paljon myyntipisteitä verrattuna muihin pesispaikkakuntiin, sanoo Vesanen.

Kaakon derby herkistää hurtille huumorille

Kouvolan Pallonlyöjät on rakentanut kesän aikana jo ensi kauden joukkuetta. Syyskuun aikana pitäisi liikkuvien palastenkin loksahdella paikoilleen.

– Runko on kasassa. Ehkä yksi tai kaksi pelaajaa tulee uusina Kouvolan ulkopuolelta, pohtii toiminnanjohtaja Jari Vesanen.

Vesanen myös myhäilee, että seuran A- ja B-pojat taistelevat vielä omien sarjojensa finaaleissa Suomen mestaruuksista.

Yhtälössämme pitää ratkaista, miten pelataan mitaleista ja tuodaan omia junioreita edustusjoukkueeseen.

Jari Vesanen

– Yhtälössämme pitää ratkaista, miten pelataan mitaleista ja tuodaan omia junioreita edustusjoukkueeseen.

Ensi kausi tuo uusia virityksiä. Työn alla on kauden avausottelun pelaaminen Tukholmassa nyt pronssit vienyttä Joensuun Mailaa vastaan.

Jääkiekkoliigasta tuttu Kaakon derby leviää ensi kaudeksi myös Superpesikseen, kun Imatran Palloveikot nousi korkeimmalle tasolle.

– Saadaan mielenkiintoiset kähinät ihan varmasti aikaan. Viestintäporukkamme miettii tähän kohtaan omat "soinismimme". Hurttia huumoria ja luulen, että Imatralta tulee samalla mitalla takaisin, virnistää Vesanen.