Poliisi on ottanut kaksi miestä kiinni – Otanmäen tapon lisäksi tutkitaan ryöstöjäkin

Irakilaisia miehiä epäillään taposta ja kahdesta ryöstöstä Kajaanin Otanmäessä. Poliisi otti toisen miehistä kiinni Otanmäessä ja toisen Kajaanin keskustassa.

Kotimaa
Kynttilöitä Vuorimiehentiellä.
Kynttilöitä Vuorimiehentiellä Otanmäessä.Julia Sieppi / Yle

Poliisi on ottanut kiinni kaksi irakilaista miestä liittyen kahteen Kajaanin Otanmäessä tapahtuneeseen rikokseen. Yle Kajaanin saamien tietojen mukaan molemmat miehet ovat turvapaikanhakijoita.

Sunnuntaina 11. syyskuuta Otanmäessä löytyi aamulla Vuorimiehentien varrelta kuollut, vuonna 1964 syntynyt paikallinen mies. Häneltä epäillään anastetun omaisuutta. Asiaa tutkitaan tappona ja ryöstönä.

Lisäksi Otanmäessä ryöstettiin Uunimiehentiellä sunnuntaiyönä puolenyön ja aamuneljän välisenä aikana paikallinen mies. Vuonna 1975 syntyneeltä mieheltä anastettiin väkivaltaa käyttäen matkapuhelin. Asiaa tutkitaan ryöstönä.

Kiinniotettuja miehiä epäillään molemmista tapauksista. Rikosylikomisario Jarkko Maksniemi kertoo tiedotteessa, että toinen epäillyistä otettiin kiinni Otanmäestä ja toinen Kajaanin keskustasta. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Google-kartta Otanmäki Kajaani Oulu, henkirikosuutinen
Katja Oittinen / Yle

Tutkintaa jatketaan asianosaisten ja todistajien kuulusteluilla ja puhuttamisilla sekä teknisellä tutkinnalla. Rikosylikomisario Maksniemi toteaa, että kuulusteltavia henkilöitä on toistakymmentä ja muun muassa epäiltyjä ei ole vielä kuulusteltu. Tutkinnallisista syistä tapahtumainkulkua ja mahdollisia motiiveja poliisi ei voi kommentoida.

Poliisi pyytää havaintoja tapauksista. Havainnot pyydetään ilmoittaa Kajaanin poliisiaseman asiakaspalvelupäivystykseen p. 02 9541 6520 tai vihjepuhelimeen 02 9541 6673. Havainnoista voi ilmoittaa myös sähköpostiin tutkinta.kainuu@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Otanmäen kylä sijaitsee noin 37 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.