CNN: Trumpin kampanjaväkeä uhataan potkuilla, jos kommentoivat häijysti Clintonin sairastumista

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on aiemmin useasti pyrkinyt herättämään epäilyjä demokraattien presidenttiehdokkaan, Hillary Clintonin terveydestä. Nyt Trumpin kampanjan työntekijöitä on käsketty olemaan hienotunteisia.

Ulkomaat
Trump sunnuntain muistotilaisuudessa
Donald Trump osallistui sunnuntaina New Yorkissa 11.9.-terrori-iskujen muistotilaisuuteen. Vastaehdokas Hillary Clinton joutui poistumaan muistotilaisuudesta kesken kaiken.John Taggart/EPA

Trump on aiemmin muun muassa sanonut, että Hillary Clintonilta puuttuu kestävyyttä ja että hän joutuu ottamaan päivänokosia.

Kun Clintonin keuhkokuume tuli julkisuuteen, Trumpin twitter-tili oli silminnähtävän hiljaa. Tällä kertaa hänen kampanjansa halusi suhtautua hienotunteisesti Hillary Clintonin terveydentilaan, ja työntekijöitä oli kielletty kommentoimasta asiaa kielteisesti sosiaalisessa mediassa.

CNN:n haastattelemien kampanjalähteiden (siirryt toiseen palveluun) mukaan kieltoa on alleviivattu uhkauksella työsuhteen päättymisestä.

Trump: Parane pian!

Maanantaina Trump antoi Fox-tv-yhtiölle haastattelun, jossa hän toivoi vastaehdokkaansa paranevan pian ja kertoi, että hän julkaisee kohta lisää tietoja omasta terveydentilastaan.

Jos 70-vuotias Trump valitaan, hän olisi vanhin koskaan ensimmäiselle kaudelle presidentiksi nimitetty. Tähän saakka ennätystä on pitänyt hallussaan Ronald Reagan, joka vuonna 1981 oli ensimmäiselle kaudelle virkavalaa vannoessaan 69-vuotias. 68-vuotias Clinton olisi toiseksi vanhin.

Lähteet: AFP