Porin säästökampanja: Pitkä joulukuusiperinne vaarassa

Porin säästöt uhkaavat jo jouluperinteitä, sillä kaupungin puisto-osasto harkitsee joulukuusista luopumista.

Kotimaa
Porin kauppatorin joulukuusi mallia 2015 on kahdeksan metriä korkea. Kuusi on kaadettu Vähärauman kaupunginosassa sijaitsevasta yksityispihasta.
Perinteinen Porin joulukuusi torilla viime jouluna.Jari Pelkonen / Yle

Porilaiset saattavat joutua luopumaan jouluperinteestään kaupungin säästöjen takia. Puistotoimi harkitsee, pystyttääkö se tänä vuonna kaupungin keskustaan joulukuusia.

Kustannukset kuusista ovat vuosittain tuhansia euroja.

Kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen

Kuusia on pitkäaikaisen perinteen mukaan tuotu raatihuoneen eteen, torille ja Eetunaukiolle. Tänä vuonna rahat eivät kuitenkaan välttämättä riitä kuusten kaatoon ja kuljetukseen.

– Asia on harkinnassa, ja päätös tehdään tällä viikolla. Kustannukset kuusista ovat vuosittain tuhansia euroja. Ne muodostuvat kuljetuksesta ja kaatamisesta. Korkeiden kuusten käsittelyssä tarvitaan erikoisnostureita, kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen sanoo.

Porin kaikki hallintokunnat joutuvat tänä vuonna säästämään toiminnastaan, koska kaupungin talous on miljoonia euroja alijäämäinen. Puistotoimi on muun muassa heikentänyt puistojen kunnossapidon tasoa. Kaupungin henkilökuntaa lomautetaan loppuvuonna kolmen viikon ajaksi.