1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Olympiamitalisti Mira Potkoselle mökkitontti, kiuas ja pesuaineet? Ei, vaan 1000 euron stipendi

Heinävedellä olisi haluttu antaa Potkoselle ensin tonni, sitten tontti.

Kotimaan uutiset
Nyrkkeilijä Mira Potkonen
Mira Potkonen (vas) aloitti kilpanyrkkeilyn 28-vuotiaanaValdrin Xhemaj / EPA

Olympiamitalisti, nyrkkeilijä Mira Potkonen saa syntymäkunnaltaan Heinävedeltä 1 000 euron stipendin kiitokseksi urheiluansioistaan.

Paikallisen Heinäveden lehden mukaan valtuuston päätöstä edelsi Heinävedellä ja etenkin sosiaalisessa mediassa käyty ravakka keskustelu siitä, mikä on sopiva muistiainen kuntaan mainetta tuoneelle urheilijalle. Kun kunta esitti tonnin stipendiä, oli moni kuntalainen sitä mieltä, että tonni on surkea onnitteluraha. Monen mielestä sen sijaan kyseessä pitäisi olla tontti.

Heinäveden lehden mukaan monet paikalliset yritykset olivat valmiita tukemaan mökin rakennusprojektia Heinävedelle esimerkiksi puunkorjuulla, saunan kiukaalla ja pesuaineilla. Kunnanvaltuusto päätti, että Potkosta onnitellaan tonnin stipendillä.

Nykyään Nokialla asuva Potkonen sai jo aiemmin kotikunnaltaan omakotitalotontin. Tampereen kaupunki, jonka urheiluseuraa Potkonen edustaa, puolestaan antoi 5000 euron stipendin Potkoselle.

Heinäveden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aarno Happonen perustelee tuhannen euron stipendiä sillä, että se on linjassa Tampereen lahjoituksen kanssa. Happonen uskoo, että tuhannen euron stipendi kannustaa Potkosta panostamaan harjoitteluun jatkossakin.

Lisäksi puheenjohtaja Happonen nosti esiin kunnan taloudellisen tilanteen.

Korjattu 13.9. klo 9.14: Kunnanvaltuusto päätti antaa Potkoselle 1000 euron stipendin, ei 2000 euron, kuten jutussa, ja sen otsikossa aeimmin sanottiin. 2000 euron stipendi oli yhden valtuutetun esitys, joka kaatui äänestyksessä.

Lisäys 13.9. klo 11.43: Lisätty tiedot Nokian ja Tampereen Potkoselle antamista lahjoista.

Lisätty 13.9. klo 11.58 Heinäveden kunnanvaltuuston puheenjohtajan näkemys asiaan.

Lue seuraavaksi