Henri Kekäläisen vastustaja vaihtuu Seinäjoen nyrkkeilyillassa

"Kemin Kivinyrkin" vastustajaksi lauantaina kehään nousee venäläis-armenialainen Sergey Martirosyan.

nyrkkeily
Nyrkkeilijä Henri Kekäläinen.
Henri Kekäläinen on valmis viikonlopun ammattinyrkkeilyiltaan.Risto Koskinen / Yle

Seinäjoella lauantaina käytävä ammattinyrkkeilyilta sai viime viikolla ikäviä uutisia Belgiasta, kun Henri Kekäläisen vastustajan Ilias Acherguin tiedotettiin murtaneen peukalonsa viimeistelyharjoituksissa ja päätyneen minimissään kuukauden pakkolomalle.

Korvaavan vastustajan hakemiselle tuli kiire ja etsinnän tuloksena Pohjanmaalle saapuu venäläis-armenialainen Sergey Martirosyan (2 voittoa, 2 tappiota). Samalla ottelun suunniteltu erämäärä pudotetaan kahdeksaan.

– Valtava pettymyshän se alkuun oli, kun Iliaksen vammasta tuli tieto Kemiin. Tuore valmennusyhteistyö Jarno Leppiahon kanssa on sujunut loistavasti ja kaikki oli valmista revanssin ottoon. Belgiassa kärsitty niukka ja ainakin minusta jopa kyseenalainen pistetappio olisi takuuvarmasti käännetty voitoksi, Kekäläinen toteaa.

Kekäläinen on kuitenkin tyytyväinen, että korvaava vastustaja saatiin lyhyelläkin varotusajalla.

– Hyvä, että pääsen kehään. Uusikin vastustaja on oikeasti osaava nyrkkeilijä ja vielä tyyliltään samanlainen, lyhyt ja aggressiivinen painostaja, kuin Acherguikin. Belgiasta ovat luvanneet, että heti käsivammasta toipumisen jälkeen voidaan suunnitella matsi uudelleen Suomeen - joko seuraavaan Häjy-iltaan tai sitten kotikonnuille Kemiin.

Ulkomaanotteluista otettu opiksi

Henri Kekäläinen on suhteellisen nuorella urallaan (11 ottelua) käynyt jo kahdesti maailman valtaliittojen nuorten MM-otteluissa. Matkat Belgiaan ja Englannin Leedsiin ovat tuottaneet pistetappiot, mutta anti on silti ollut positiivinen.

– Ensinnäkin ovathan tuollaiset mahdollisuudet jo itsessään olleet valtavan motivoivia. Pohjoisen perukoiltakin saa tilaisuuksia maailman kehiin. Kokemusta pitkistä otteluista on myös tullut, kun olen nyt kahdesti taivaltanut kymmenen kovavauhtista erää.

– Lisäksi niistä on myös nyrkkeilymielessä otettu opiksi. Amatööriajalta saakka on omassa nyrkkeilyssä ollut sellainen puute, että jään helpolla passiiviseksi, kun vastustaja pitää iskumyllyä ja painetta päällä. Varsinaista hätää ei ole, ajatus ja suojaus toimivat, mutta omat iskut eivät vain lähde. Sen takia aloitinkin treenamisen Leppiahon Jarnon kanssa, koska Jarno oli omana aikanaan yksi Suomen hanakoimmista iskujenvaihto-ottelijoista, Kekäläinen sanoo.