Biokaasutankkaamon rakentaminen varmistui – kaasuauton tankkaaminen laajenee Ouluun

Ouluun Ruskon jätekeskukseen valmistuvan biokaasutankkausaseman rakentaminen on varmistunut. Toistaiseksi pohjoisin biokaasutankkaamo avataan Oulussa syksyllä 2017.

liikenne
Biokaasureaktorit ja varasto Oulun Ruskon jätekeskuksessa
Biokaasureaktorit ja varasto Oulun Ruskon jätekeskuksessa saavat seurakseen biokaasutankkamon henkilöautoja varten.Ari-Pekka Sirviö / Yle

Oulun Jätehuolto rakentaa biokaasutankkausaseman Ruskon jätekeskuksen yhteyteen. Tarvittavat investointipäätöksen on tehty ja aikataulu on lyöty lukkoon.

Ruskon jätekeskukseen rakennetaan tankkausaseman ohella myös biokaasun puhdistuslaitos. Liikenteen polttoaineeksi käytettävä biokaasu tulee Ruskon jätekeskuksessa sijaitsevalta Gasum Biotehtaalta.

Kaatopaikalta kerätylle biokaasulle on jo markkinat. Se myydään Parocin kivivillatehtaalle ja kahteen paikalliseen pesulayhtiöön.

Kaasuautoja tankataan Ruskossa syksyllä 2107

Kaasun puhdistuslaitos valmistuu vuoden 2017 alussa. Autoja päästään tankkaan biokaasulla elokuussa 2017.

Vastaavia puhdistamoja, jossa puhdistetaan sekä kaatopaikkakaasua teollisuuteen hyödynnettäväksi että mädätysprosessissa syntynyt biokaasu kaasuautojen käyttöön, ei tiettävästi ole muualla maailmassa.

Valmistuttuaan ympäri vuorokauden avoinna olevalla asemalla voi tankata kaiken kokoisia kaasukäyttöisiä ajoneuvoja. Kustannukset ovat yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Maassamme on biokaasulla ajettavia autoja arvioiden mukaan hieman yli 2000.