Ex-Nightwish -solisti Anette Olzon tekee levyn – tuottajana suomalainen kitarataituri

Muun muassa Sonata Arcticasta tuttu Jani Liimatainen tuottaa ja säveltää ruotsalaisen Anette Olzonin uuden levyn.

kulttuuri
Rumpuäänityksiä Tico Tico-studiolla.
Levyn tuottaja Jani Liimatainen (oik.) ja rumpujen äänittäjä Ahti Kortelainen.Risto Koskinen / Yle

Nightwishin entinen laulaja Anette Olzon julkaisee ensi vuonna uuden levyn. Levyn tuottajana, säveltäjänä ja sanoittajana toimii Jani Liimatainen, joka tunnetaan Sonata Arctican entisenä kitaristina.

Nykyään Liimatainen vaikuttaa muun muassa Cain's Offering -yhtyeessä sekä keikkailee aktiivisesti duona Stratovarius-laulaja Timo Kotipellon kanssa.

Liimatainen on säveltänyt aikaisemmin musiikkia omien yhtyeiden lisäksi esimerkiksi Stratovariukselle, Sturm und Drangille sekä Arion-yhtyeelle. Ehdotus yhteistyöstä Anette Olzonin kanssa tuli levy-yhtiöstä.

– Levy-yhtiön pomo otti yhteyttä ja hän halusi, että tuottaisin ja säveltäisin levyllisen musiikkia. Hän myös kysyi tiedänkö ketään laulajaa jonka haluaisin levylle. Totesin, että olisi mukava työskennellä naisen kanssa, koska en ole koskaan tehnyt levyä naislaulajan kanssa, Liimatainen kertoo.

– Parin viikon kuluttua he ilmoittivat, että ovat kiinnittäneet levylle Anette Olzonin.

Liimatainen on tyytyväinen laulajavalinnasta ja arvostaa erityisesti Olzonin ilmaisua ja äänialaa.

– Olen aina tykännyt Anetten äänestä. Hänellä on erittäin vakuuttava soundi ja hän on hyvä laulaja.

Rumpali Jani Hurula.
Rumpali Jani Hurula.Risto Koskinen / Yle

Äänitykset jo käynnissä

Levyn äänitykset aloitettiin tiistaina Kemissä, kun rumpali Jani Hurula soitti rummut ensimmäisiin kappaleisiin Tico Tico -studiolla. Jatkossa Liimatainen soittaa suurimman osan muista soittimista itse ja Anette Olzon aloittaa laulujen äänitykset marras-joulukuun vaihteessa.

– Toiveessa on, että marraskuun lopussa Anette pääsisi tykittämään, Liimatainen kertoo.

Uuden levyn musiikkia Liimatainen kuvaa huomattavasti Nightwishiä kevyemmäksi.

– Olen lähtenyt tekemään suhteellisen poppia eli helposti omaksuttavia ja tarttuvia biisejä. Siellä on kyllä myös niitä mahtipontisia hetkiä, kun tykkään tietenkin myös sellaisesta musiikista. Omat juureni ovat syvällä heavymusiikin saralla joten eihän siitä mihinkään pääse – enkä kyllä haluakaan.

Levy valmistuu arviolta huhti-toukokuun aikoihin.

– Tämä on vasta alustava toive ja levyn teko on aina sellaista, että siellä saattaa aikataulut heitellä, Liimatainen sanoo.